Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
#SRCEUMJESTOLAMPAŠA

'Na groblja ne moramo nositi pune vrećice plastičnih lampaša'

Lampaš
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/2
18.10.2019.
u 18:32

- Srce je za razliku od lampaša puno spremnije dugo gorjeti i iskazivati najdublju zahvalnost svima... - napisala je pokretačica zanimljive grupe.

Osnovala sam ovu grupu kako bih pokušala utjecati na ljude da čim manje koriste plastične lampaše. Na groblja ne moramo nositi pune vrećice plastičnih lampaša, naročito za vrijeme blagdana Svih Svetih. Poražavajuće je koliko štetne plastike ostane samo nakon tog jednog dana. Priroda nam sve manje može opraštati nemar - kaže Marija Maček koja je na Facebooku pokrenula grupu #srceumjestolampaša.

 Uputila je svim državnim institucijama apel da podrže tu inicijativu i da pokušaju naći rješenje kojim će se ograničiti proizvodnja i potrošnja plastičnih lampaša. Kaže da je među prvima dobila podšku predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na Instagramu. Apel upućuje i svim proizvođačima da ponude različite ekološke alternative, a prodajne lance poziva da ne napuhavaju cijene ekološki prihvatljivih lampaša.

- Srce je za razliku od lampaša puno spremnije dugo gorjeti i iskazivati najdublju zahvalnost svima... - napisala je pokretačica zanimljive grupe.

Ključne riječi

Komentara 9

LA
larala
21:26 18.10.2019.

vau, kako smo brižni, brinu nas lampaši jednom godišnje al nas ne brine kg mesa u ogromnoj plastici, salata u pvc foliji, trulo voće u plastičnim posudama, itd...itd.... koje licemjerje.

DH
dalibor.hren
11:35 20.10.2019.

Hoće li političari (i predsjednica) na Dan svih svetih zapaliti lampaš ili srce?

IL
ilustrator
20:07 18.10.2019.

ostavite lampaše na miru..tražite zabranu plastičnih cola, johnson šampona, durex...ajmo junačinee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije