Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Postaja zvana čežnja

Na gradilištu u središtu Karlovca i dalje stoje radovi, ali ne i vlakovi!

'06.08.2012., Karlovac - Buduce zeljeznicko stajaliste u sredistu Karlovca cija je izgradnja pocela 2008. i jos nije dovrsena.  Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
09.08.2012.
u 14:24

Planiralo se uložiti 10 milijuna kuna, ali bi konačni iznos mogao biti viši, a gradnja bi se mgla produžiti do lokalnih izbora sljedeće godine

– Planira se da će radovi na gradnji željezničke postaje u Novom Centru završiti do kraja ove godine – najavila je šefica korporativnih komunikacija HŽ Holdinga Mihaela Tomurad Sušac.

 Još mnogo posla

 Tako trakavica oko izgradnje obične postaje traje već četiri godine, a kako su građani već naviknuli, mogla bi se odužiti i u sljedeću pa da se stanica pusti u promet uoči lokalnih izbora. Razlozi kašnjenja su, kao i prije, financijski problemi izvođača, tvrtke Cenoza.

 – Nastavak radova ovisi o razrješenju te situacije. Prvotno je bilo planirano uložiti 10 milijuna kuna, a konačni iznos mogao bi biti i viši zbog izmjena tehničke dokumentacije tijekom izvođenja radova – kaže Tomurad Sušac.

 Preostalo je ostakliti i popraviti čeličnu konstrukciju zaštitne ograde uz cestu, dovršiti uređivanje perona, što podrazumijeva postavljanje taktilnih linija za slijepe i slabovidne, ocrtavanje žute linije, postaviti panoe, pružne oznake...

 – Treba uraditi završno spajanje grijanja stubišta, kao i postavljanje rasvjete. Ugradit će se i sustav za dojavu požara. Izvršit će se završna ispitivanja instalacija i ishoditi potvrda o ispravnosti, a završna je faza čišćenje i uređivanje okoliša – nabraja radove Tomurad Sušac.

 Podsjetimo da su početkom svibnja 2008. godine otvoreni radovi na gradnji postaje, što su svojim prisustvom uveličali gradonačelnik Damir Jelić i državni tajnik Branimir Jerneić.

 Obaranje rekorda

 Ubrzo je postalo jasno da neće biti ostvareni tada zacrtani rokovi završetka jer se s radovima vidljivo sporo napredovalo. No malo je tko slutio da će gradnja ove relativno jednostavne građevine potrajati toliko.

Kao što smo već pisali, Eiffelov toranj sagrađen je u dvije godine, i to u 19. stoljeću. Isto toliko je trebalo da se za Velike depresije sagradi 381 metara visok Empire State Building.

Ključne riječi

Komentara 4

KK
karate kid
15:50 09.08.2012.

sustav za dojavu požara???? tamo nema ništa zapaljivo, samo beton, metal i staklo, ceradom je natkriven samo dio stanice, sve je na otvorenom, lako je pobjeći u slučaju bilo čega... opet će netko lovu pospremit u džep... bilo bi pametnije da postave dojavu kradljivaca metala...

Avatar kravata
kravata
07:35 10.08.2012.

Troškovi viši zbog izmjena tehničke dokumentacije tijekom izvođenja radova, ako se mjenja dokumetacija odgovara onaj ko je prvu napravio. Kod poslova u akordu pokvarena ne dobije plačeno onaj ko je pokvario, ako se može popravit popravlja u svojem trošku.

VI
Vito
07:39 11.08.2012.

– Nitko me iz Županije i Grada nije obavijestio o projektima i zamolio pomoć. Pokušat ću se angažirati, ali mi je glupo da samoinicijativno guram stvari za koje ne znam u kojoj su fazi – kaže Benčić. Gdje živi ii radi taj "saborski" zastupnik? zar mu je toiko ispran mozak da ne može sam postaviti pitanje o stanju u svom gradu za stanovništvo koje ga je izabralo u saborske klupe? Ili je potpuni poltron... Krpa koju stave na jedno mjesto i dok ju ne pomaknu, jer smrdi i smeta zbog truleži nema pokreta na toj strani... Takvi su razlog stanja koje sad imamo - potpuno nezainteresirana gamad koja uredno dobiva plaću na svoj račun i ne radi ništa, čak niti nekorisnog, samo da ju se ne primijeti do mirovine...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije