Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srednjoeuropska inicijativa

Na summit u Zagrebu stiže Orban, iz Srbije i BiH se još nisu oglasili

orban
Foto: REUTERS
30.11.2018.
u 22:03

Doći će predsjednik Europske banke za obnovu i razvoj Suma Chakrabarti i europski povjerenik za proširenje Johannes Hahn

U Zagrebu će se u ponedjeljak i utorak na sastanku na vrhu članica Srednjoeuropske inicijative (SEI), regionalnog foruma kojim je u 2018, predsjedala Hrvatska, okupiti premijeri i predstavnici 18 zemalja članica nSEI-a, a svoj su dolazak zasad potvrdili predsjednici vlada Albanije, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Rumunjske i Slovačke.

Uz njih, doći će predsjednik Europske banke za obnovu i razvoj Suma Chakrabarti i europski povjerenik za proširenje Johannes Hahn. Ovo je najjači sastanak na vrhu SEI-ja nakon desetljeća stagnacije inicijative koja je pokrenuta još 1989. Predsjednik Vlade Andrej Plenković održat će niz bilateralnih sastanaka.

U ponedjeljak će se sastati s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. Primit će ga i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a potom će sudjelovati na svečanoj večeri pa napustiti Zagreb, dok će ostali uzvanici u utorak sudjelovati na završnom sastanku inicijative.

Iako su pozivi išli i u Srbiju i BiH, još nema potvrde hoće li i tko doći u Zagreb. Iz Slovenije, kako se govori, dolazi ministar kulture. Uz sastanak na vrhu održat će se i poslovni forum u organizaciji HGK.

>> Europska vojska

Komentara 50

Avatar Idler 3
Idler 3
22:12 30.11.2018.

Ak je inicijativa srednje-europska....kaj bude srpski predstavnik na njoj ???

DU
Deleted user
22:20 30.11.2018.

Orban perjanica .

SO
Sos
09:34 01.12.2018.

I sto ima netko da zove srbe a i one iz BiH kad se zna kakvo misljenje imaju o RH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije