Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije radila ventilacija

Na farmi uginulo tisuću svinja, uzrok kvar na instalacijama

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
29.06.2020.
u 10:56

Zbog kvara na električnim instalacijama automatska sklopka isključila je napajanje ventilacijskog sustava strujom

Na farmi u Kelemenu u Varaždinskoj županiji 27. i 28. lipnja uginulo je oko tisuću svinja! Kako je utvrđeno očevidom, zbog kvara na električnim instalacijama automatska sklopka isključila je napajanje ventilacijskog sustava strujom.

– Zbog toga nije bilo ventiliranja i dovoda svježeg zraka u prostore u kojima su se nalazile svinje u tovu. Na mjesto događaja pristupili su veterinari Veterinarske inspekcije Državnog inspektorata, koji nadziru i poduzimaju mjere i radnje u cilju zbrinjavanja lešina uginulih životinja, utvrđivanja uzroka uginuća te isključivanja zaraznih bolesti kao uzroka uginuća – kažu u PU varaždinskoj.

Farma je u vlasništvu jedne tvrtke. Policijski će službenici o nesretnom događaju izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar lola lola
lola lola
11:41 29.06.2020.

Spasile su se muka od zivota u odvratnim uvjetima, smradu i prljavstini, stisnute u kavezima I bez dotoka svjezeg zraka. Zar se tako smiju drzati domace zivotinje??

Avatar jocker-3
jocker-3
11:30 29.06.2020.

Namjerno su isključili struju jer nemaju kome prodati svinje,ovako se nadaju nekoj odšteti od osiguranja koje vjerojatno imaju....nemogućnost prodaje znači daljni tov koji ne donosi ništa osim velikih troškova i gubitka zbog veće kilaže....

BA
Bartolovci2014
11:18 29.06.2020.

Jadne zivotinje ni krive ni duzne sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije