Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident

Na džamiju u Philadelphiji bačena svinjska glava

FBI
Ilustracija: Reuters/Pixsell
08.12.2015.
u 22:17

Gradonačelnik Jim Kenney osudio je taj "čin nesnošljivosti". "Ne smijemo dopustiti da nas mržnja razdvaja u vrijeme ovih neviđenih teškoća", rekao je.

Američke vlasti istražuju incident u kojem je svinjska glava u ponedjeljak bačena na džamiju u Philadelphiji, uslijed porasta islamofobije nakon što je muslimanski par ubio 14 osoba na blagdanskoj proslavi u Kaliforniji.

FBI provodi istragu, rekla je glasnogovornica Carrie Adamowski.

Gradonačelnik Jim Kenney osudio je taj "čin nesnošljivosti".  "Ne smijemo dopustiti da nas mržnja razdvaja u vrijeme ovih neviđenih teškoća", rekao je.

Na nadzornim se kamerama vidi crveni kamion koji prolazi pored džamije Al-Aksa u sjevernom dijelu Philadelphije, a  netko kroz prozor baca nepoznati predmet za koji se kasnije pokazalo da je svinjska glava.

Američki muslimani izrazili su zabrinutost zbog porasta islamofobije nakon što su vlasti objavile da je mladi muslimanski par, Syed Rizwan Farook i Tashfeen Malik, upao na proslavu u San Bernardinu te ubio 14 i ranio 21 osobu.

Kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju Donald Trump pozvao je nakon toga na "potpunu i kompletnu" zabranu ulaska muslimana u Sjedinjene Države, izazvavši oštre kritike Bijele kuće i suparnika iz vlastite stranke. 

>> Bojimo se svega – od muslimana do kobasica

Komentara 20

PL
@ploto@
22:49 08.12.2015.

Sad po Kuranu moraju srušiti džamiju jer je oskrnvljena i uprljana.Muslimani se vise ne smiju moliti tamo.

Avatar mason
mason
23:09 08.12.2015.

Mozda je taj covjek dao tu glavu kao dinaciju za siromasne i gladne a oni napravili paniku.

ZI
zimerman
01:12 09.12.2015.

Nije ovo posao za FBI , to je jedan Mali ispad I Nista vise.Da su ovako brzI bili hvatajuci teroriste ova masovna ubistva se nebi ni dogadjala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije