Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog poreznog duga

Na dražbi Sinovčićeva obiteljska kuća i zemljišta

Reno Sinovčić
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
18.01.2016.
u 20:47

Sinovčić je zbog afere Riber bio u Remetincu, odakle je izašao kada su ispitani svi svjedoci. Njegovo medijsko carstvo nakon toga se raspalo

Reno Sinovčić, nedavno optužen u aferi Ribar teškoj oko 120 milijuna kuna, uskoro bi na javnoj dražbi mogao ostati bez imovine u Novigradu i u Zadru.

Andrej Korljan, odvjetnik Rene Sinovčića, potvrdio nam je da je u srijedu zakazana javna dražba u ovršnom postupku koji je još 2012. pokrenula Porezna uprava. Sinovčića tereti za porezni dug njegove zaštitarske tvrtke od 3,6 milijuna kuna. Među Sinovčićevom imovinom na bubnju su i obiteljska kuća i vrt u Novigradu te tereni u Gaženici u Zadru. Ta je imovina procijenjena na nešto manje od tri milijuna kuna. Kuća i zemljište neće se moći kupiti ispod dvije trećine vrijednosti.

Uz Sinovčića su u aferi Ribar, za koju je u prosincu USKOK podigao optužnicu zbog zloporaba položaja i ovlasti te više poticanja na zloporabe u gospodarskom poslovanju, optužena i dva nekadašnja direktora NK Zadra te petoro zadarskih poreznika. Sam spis ima na stotine stranica. Odmah nakon optužbi za izvlačenje novca iz NK Zadra i za prijevare u predstečajnoj nagodbi medijske grupe Vox, carstvo ovog ribara, nogometnog suca, a naposljetku i vlasnika više medija u Zadru raspalo se. U medijskoj grupi Sinovčić je imao dnevni list Vox, zatim dva tjedna lista te televiziju VOX.

>>Sinovčića USKOK tereti i zbog privatizacije NK Zadra

>>Sinovčić od Kalmete zatražio odgovor zašto je NK Zadru otkinuto milijun kuna

Komentara 7

Avatar delminium
delminium
21:11 18.01.2016.

ma ja, uzmu mu sve a on sa strane ima desetke milijuna

SM
sandra.markovic.94695
23:46 18.01.2016.

a gdje je ostala ekipa iz remetinca i zasto se ne naplati i taj dug? pa ovo je sica koliko je dosada uskok uhitio i sudstvo proglasilo krivima.

TT
tTony
03:31 19.01.2016.

Hrvatsku triba pomest od lopova poput veliki ko Senader,Mesic sve do naj sitniji uhljeba drugacije ne mozemo na zelenu granu.Nesto se suska da je drug mesi sa grupicom anifasista na drzavni racun posjetio Kim Jong-un demokratsku Koreju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije