Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 1970. godine

Na Dječjim vinkovačkim jesenima 50 dječjih folklornih skupina

dario grčić
Goran Ferbezar/PIXSELL
08.08.2013.
u 12:03

Sudjelovat će preko 50 dječjih folklornih skupina od kojih je 19 gostujućih iz 14 županija, najavio je na današnjem predstavljanju Dječjih vinkovačkih jeseni, voditelj ove manifestacije, Dario Grčić.

Na Dječjim vinkovačkim jesenima 7. rujna u sklopu 48. vinkovačkih jeseni koje se pod medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista održavaju od 6. do 15. rujna, sudjelovat će preko 50 dječjih folklornih skupina od kojih je 19 gostujućih iz 14 županija, najavio je na današnjem predstavljanju Dječjih vinkovačkih jeseni, voditelj ove manifestacije, Dario Grčić.

Grčić je podsjetio kako se ova manifestacija održava od 1970. ali zadnjih deset godina je na puno višoj razini pa je i jedna od najposjećenijih priredbi, a važnost je i što su mladi folkloraši jamstvo za budućnost Vinkovačkih jeseni. - Dječje vinkovačke jeseni zaslužne su što je diljem Hrvatske osnovano niz dječjih folklornih skupina, iz ove su priredbe potekla županijske smotre, krenula je državna i međudržavna smotra dječjih folklornih skupina. Ove će godine u mimohodu sudjelovati 54 skupine, a možda se taj broj i poveća, i sve će biti kao i u velikom mimohodu samo što su u ovom mali folkloraši, mali konjanici i zaprege i male mažoretkinje. Novost je što će se program međužupanijske smotre održati na pozornici u pješačkoj zoni.

Zanimljivo je da će nam gosti biti i mali članovi folklorne skupine Licitarsko srce iz Zagreba čiji dolazak u Vinkovce financiraju sami roditelji iako neće sudjelovati u službenom programu već će gledati i učiti - kaže Dario Grčić. Vinkovačko Društvo Naša djeca nastavit će i u danima 48. vinkovačkih jeseni s humanitarnim akcijama prikupljanja financijske pomoći za dvojicu vinkovačkih tinejdžera teško opečenih na vinkovačkom teretnom kolodvoru kada su se penjali na vagone gdje ih je zahvatio strujni krug. Almir Zaletić je najavio kako akcije u vrijeme Dječjih vinkovačkih jeseni među kojima je i podjela letaka koji ukazuju na opasnost igranja uz prugu i na vagonima, a Domagoj Ivanković je najavio niz humanitarnih koncerata i nastup mađioničara.

>> Sve spremno za 48. Vinkovačke jeseni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije