Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOROVO

Na dan pada Vukovara, ali i ranije, na Facebooku veličao Republiku Srpsku, uhićen je

28.11.2020.
u 12:56

Osporavao je Vukovar kao hrvatski grad te zločine koji su počinjeni na njegovom području.

Hrvatski državljanin (42) iz Borova uhićen je jer je na svome Facebook profilu punih godinu dana objavljivao fotografije, videa i pjesme u kojima veliča tzv. Republiku Srpsku Krajinu i njezinu vojsku. Uz sve to Dan sjećanja na stradanja Vukovara obilježio je kao dan „oslobođenja“ Vukovara, osporavao je Vukovar kao hrvatski grad te zločine koji su počinjeni na njegovom području, objavilo je Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru.

Tim povodom, policija je protiv njega podnijela kaznene prijave, a odvjetništvo ga ispitalo zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju iz čl. 325. st. 1. i 4. Kaznenog zakona u svezi čl. 51. KZ-a.

Kako je priopćeno na internetskim stranicama vukovarskog odvjetništva postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 42-godišnjak to činio od 18. studenog 2019. do 18. studenog 2020., u Borovu, na svom profilu jedne društvene mreže, u cilju izazivanja netrpeljivosti prema pripadnicima hrvatskog naroda te umanjivanja zločina agresije prema pripadnicima hrvatskog naroda u Vukovaru.

Državno odvjetništvo je, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora osumnjičeniku iz zakonske osnove propisane u čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku. Zbog počinjenih kaznenih djela prijeti mu više od tri godine zatvora.

Video - Vukovarski vodotoranj bio je pogođen s više od 600 neprijateljskih projektila i postao simbol stradanja i otpora grada

Ključne riječi

Komentara 14

KB
k.brijeg
13:28 28.11.2020.

Pošaljite ga tamo u matičnu državu i zabrana ulaska u Hr.

NA
navijeke
13:34 28.11.2020.

Moramo se ugledati na Izrael, takvim genijalcima se fino odradi ispis iz državljanstva i doživotni izgon iz države.

IL
ilustrator
14:15 28.11.2020.

bezbroj je takvih po hrvatskim portalima. desjtvuju neometano i ustrajno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije