Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANADA

Djevojčica (9) na najbolji način iskoristila prvi dan legalne prodaje marihuane

Foto: REUTERS
1/2
21.10.2018.
u 17:55

Po novom zakonu, Kanađani u dobi od najmanje 18 ili 19 godina (skoro 21 u Quebecu) moći će kupiti do 30 grama kanabisa i uzgajati do četiri biljke kod kuće

Nakon stoljetne zabrane marihuane Kanada ju je u srijedu zauvijek okončala i tako postala prva zapadna zemlja koja je legalizirala njezinu rekreacijsku upotrebu i prodaju na kontroliranom tržištu.

Kupci su satima stajali u redu ispred trgovina, a jedna djevojčica dosjetila se kako da pospješi prodaju svojih kolača pa je postavila štand ispred trgovine, specijalizirane za prodaju kanabisa, ui Edmontonu i tako prodavala svoje kekse.

Kao što se moglo i očekivati, 9-godišnja Elina je u manje od sat vremena uspjela prodati sve svoje kolače. Prodala je 30 kutija keksa po cijeni od 5 dolara.

"Došli smo na ideju kako bi mogli doći na ovaj veliki događaj otvaranja trgovine i hej zašto ne bi prodavali kekse?" šaljivo komentira Sean, otac djevojčice.

"Došao sam na kraj ulice i vidio toliko puno ljudi. Svi keksi su se prodali u 45 minuta", dodaje.

Zakon o kanabisu, kojim je ispunjeno Trudeauovo obećanje iz izborne kampanje 2015. godine, omogućio je da Kanada bude tek druga zemlja na svijetu, nakon Urugvaja, koja je legalizirala marihuanu.

Po novom zakonu, Kanađani u dobi od najmanje 18 ili 19 godina (skoro 21 u Quebecu) moći će kupiti do 30 grama kanabisa i uzgajati do četiri biljke kod kuće.

>> Pogledajte video i saznajte što je obitelj pronašla dok je pretraživala rijeku

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
18:52 21.10.2018.

Mislite da Hrvati i turisti u Hrvatskoj ne kupuje kanabis? Konzumacija bi ostala ista, a Hrvatska bi uz puno blagajnu imala manje problema sa dilerima. Americke savezne drzave nisu zabiljezili porast broj korisnika, nece ni Kanada, nebi ni Hrvatska. Jednostavno danas je lakse doci do “ilegalnog’ marice nego legalnog alkohola ili duhana. Tko hoce doci do toga moze, neovisno o zakonu. Zasto nebi onda oporezivali. Nista vise stetno od alkohola ili duhana.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
18:35 21.10.2018.

Bravo Kanada!

DU
Deleted user
18:42 21.10.2018.

Zivjela Kanada! Farmaceutska mafija prije 100 godina rekla da nesto prirodno ne valja, a Aspirin, Ibuprofen, Morfin i ostale droge su bolje za ljudski organizm.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije