Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlostavljanje životinja

Na Dakoti su vježbali pse za borbu

Foto: Privatni album
1/6
05.03.2018.
u 20:58

Cijelo tijelo puno joj je rana, odgrižena joj je donja usna, a bila je i skotna. Ako imate bilo kakvu informaciju, pomozite udruzi Rocco da pronađe krivca

Zadnjim snagama dovukla se u dvorište, pronašla mjesto ispod terase i sklupčala se. Nije reagirala na dodir ruke, umorna od svega što joj se dogodilo u životu nije pokušavala ni pobjeći.

– Tijelo joj je puno ugriza, ima ih na vratu, šapama, na nosu su vidljivi stari ugrizi. Na ušima su relativno svježi, još su pokriveni krastama. Kujica je sigurno bila "bait dog", pas koji se ne želi tući, a drugi psi na njemu se uče za borbe i klanje – kaže nam Vesna Marošinac, dr. vet. med. iz Anubis Kluba, koja je kujicu smjestila u stacionar ambulante u Vukovaru.

Dali su joj ime Dakota. Osim brojnih rana bila je puna krpelja i skotna. Možda su je baš zbog toga i izbacili, a možda je i sama pobjegla. Čija je za sada ne znaju jer nije čipirana. I premda su se u praksi svega nagledali, u ambulanti su ostali bez riječi jer je Dakoti odgrižena i donja usna.

 

– Na usni i bradi, gotovo do vrata, nije uopće imala kožu, golo meso. Ovo se dogodilo prije otprilike mjesec dana. Hitno smo je operirali i popravili usnu, koliko se u ovom trenu moglo – priča nam veterinarka. Dodaje da je kujica otporna i na analgetike i anestetike, dobivala ih je sigurno da se što manje čuje kad je drugi psi grizu, da je umire. Zbog toga se i nevjerojatno brzo probudila nakon operacije i stala na noge. I stalno traži da je netko uz nju.

– Vodila sam je u šetnju, bila je i u kontaktu s drugim psima i sve je dobro prošlo. Ona se njih zapravo boji – kaže dr. Marošinac.

Brigu o Dakoti preuzela je vinkovačka udruga Rocco, dobrodošla im je svaka pomoć, a ona novčana može se uplatiti na njihov račun, IBAN HR7923900011100432506. Možete im i pisati na udrugarocco@hotmail.com, a sve što se događa s Dakotom pratiti i na njihovoj Facebook stranici.

Kad se potpuno oporavi, Dakota će trebati dom, makar onaj privremeni. A zaslužila je i da se pronađe i kazni krivac za sve njezine patnje. Ako imate bilo kakve informacije, ako znate čija je kujica, pomozite vinkovačkim volonterima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije