Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREŠLI GRANICU OD 20 POSTO

Na ‘crvenom’ sjeveru HDZ prošao najbolje u 25 godina

Damir Habijan, gradski vijećnik grada Varaždina
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
15.07.2020.
u 19:15

HDZ je u Varaždinu na izborima 2000. dobio 14,8 %, a sad 23,19. Nezavisni Posavec dobio najviše preferencijalnih glasova.

Iako je 3. izborna jedinica i dalje ostala “crvena”, u HDZ-u posljednjih dana ne kriju zadovoljstvo rezultatom na sjeveru Hrvatske. U Varaždinu kažu da su ostvarili najbolji rezultat u posljednjih 25 godina, a u Međimurju su poručili da su ostvarili svoj san jer imaju najbolji rezultat od osamostaljenja Hrvatske!

– Rezultat u Varaždinu plod je svega onoga što smo posljednje četiri godine radili u gradu. Naš angažman, rad i inicijative birači prepoznaju, što mi je drago. Stalno se spominje da je Varaždin lijevo opredijeljen ili, kako ga neki nazivaju, crven, no rezultati pokazuju da to nije tako, da doista i mi u HDZ-u možemo napraviti rezultat – smatra predsjednik gradskog odbora HDZ-a u Varaždinu Damir Habijan, mladi odvjetnik koji će prisegnuti kao novi saborski zastupnik.

Usporedbe radi, na izborima 2000. godine HDZ je u Varaždinu dobio 14,8 posto, a sad 23,19. Zanimljivo je da je nezavisni međimurski župan Matija Posavec u Varaždinu dobio najviše preferencijalnih glasova. Habijan kaže da je to pitanje i problem za predsjednika varaždinskog SDP-a. Dobar rezultat ostvario je i HDZ-ov gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač koji je postavljen na 14. mjesto na listi, no osvojio je više od 5200 preferencijskih glasova. Da je bilo više zajedništva unutar HDZ-a, rekao je novinarima Jenkač, ta bi stranka ostvarila još i bolji rezultat. Predsjednik međimurskog HDZ-a Darko Horvat rekao je na predstavljanju rezultata da su ostvarili dosad najbolji rezultat na području te izborne jedinice, ali i u Međimurju.

– Pet mandata HDZ-a u 3. izbornoj jedinici bio je naš san, a danas je stvarnost, baš kao i prelazak praga od 20 posto glasova u Međimurju, gdje smo dobili povjerenje 8817 birača, odnosno 22,3 posto – istaknuo je Horvat.

Sve su to, kažu, dobre podloge za lokalne izbore. U SDP-u nisu previše zabrinuti jer smatraju da imaju stabilnu podršku svojih birača koji su ovaj put eskivirali izbore zbog korone te da će na lokalnim izborima imati bolji rezultat. Ako korona do tada prođe... 

Ključne riječi

Komentara 1

JU
jurajuric120
22:51 15.07.2020.

bude još bolje. već na sljedećim izborima to ide preko 25%

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije