Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZAČI, OPREZ! Apel PU međimurske vlasnicima teretnih vozila

Na cestu padaju komadi leda

30.12.2008.
u 16:49

ČAKOVEC – Vozači koji su prošlih nekoliko dana prolazili glavnim prometnicama u Međimurskoj županiji, sigurno su uočili komadiće leda na asfaltu koji ugrožavaju sigurnost prometa, a nije ugodno ni voziti iza kamiona s kojeg bi svako malo mogao doletjeti “projektil”.

Obveze vozača
Zamijetili su ih i u policiji.
– Primijećeno je da se zimi vozači teretnih vozila ne brinu za tvari, posebno za led, koji im u vožnji pada s vozila. Stoga skrećemo pozornost sudionicima u prometu na poštovanje odredbi članka 35. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koji propisuje da je zabranjeno ostavljati na cesti i cestovnom zemljištu oštećena, dotrajala ili neregistrirana vozila, ostavljati, nanositi i bacati otpatke, predmete i tvari koje mogu ometati i ugroziti sigurnost prometa ili onečistiti i ugroziti okoliš – upozoravaju u Policijskoj upravi međimurskoj.

Propisana je, ističu, i obveza vozača da s ceste i cestovnog zemljišta ukloni predmete i tvari koje s njegova vozila padnu na cestu i cestovno zemljište te predmete koje je pri zaustavljanju vozila ostavio na cesti.

– Ako vlasnik vozila ili druga osoba sama to ne učini, o njegovu trošku to će učiniti oni kojima je povjereno održavanje cesta. Za nepoštovanje zakonskih odredbi predviđena je novčana kazna za sudionika u prometu od tisuću kuna, za pravnu ili fizičku osobu obrtnika od pet tisuća do 15.000 kuna te za odgovornu osobu od 1500 do pet tisuća kuna – napomenuli su u Policijskoj upravi međimurskoj.

Tovarni sanduci
Apeliraju na vozače da u ovo zimsko vrijeme, kad se led stvara na tovarnim sanducima teretnih vozila, prije uključivanja u promet led uklone kako on ne bi padao na vozila i cestu jer se samim time i do ugrožavanja sudionika u prometu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije