Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBILAZNICA LOŽIŠĆA

Na Braču probijen prvi tunel na tom otoku

Probijen prvi tunel na otoku Braču
Foto: Hrvatske ceste
1/6
24.11.2019.
u 14:10

Izvođač radova je Strabag, a ugovor je vrijedan 32 milijuna kuna. Planirani završetak radova je krajem listopada 2020.

Na Braču je probijen prvi tunel na tom otoku. U Hrvatskim cestama kažu da je 190 metara dug tunel Korio dio obilaznice Ložišća čija je gradnja krenula u travnju ove godine. Izvođač radova je Strabag, a ugovor je vrijedan 32 milijuna kuna. Planirani završetak radova je krajem listopada 2020.

Oblizanica Ložišća bit će duga 1560 metara duge obilaznice Ložišća. Iskop sjevernog predusjeka tunela Korito započeo je 1. kolovoza  a sam tunelski iskop započeo je 5. rujna 2019.


 

U HCu navode da su početkom listopada, po završetku turističke sezone, započeli radovi na iskopu južnog predusjeka tunela čime je privremeno zatvorena lokalna cesta koja spaja naselje Bobovišća na moru s ostatkom cestovne mreže. Prometovanje za ovo naselje organizirano je preko privremene prometnice u suradnji sa Općinom Milna i načelnikom općine Franom Lozićem uz adekvatnu privremenu organizaciju komunalnih, vatrogasnih i drugih službi, budući da se radi o prometnici vrlo skromnih gabarita. Sam iskop, odnosno proboj tunela obavljen je, ističu u Cestama,  u skladu sa konzervatorskim uvjetima zbog zaštite crkvice Gospe od Korita koja se nalazi u neposrednoj blizini.

S ciljem vraćanja zatvorene prometnice za Bobovišća na moru u punu prometnu funkciju u što kraćem roku, gradilišni prioritet je izvedba južne armiranobetonske portalne građevine koja bi trebala biti dovršena do kraja veljače 2020. godine, poručuju iz Cesta i dodaju da radovi na ostatku trase vrlo dobro napreduju pa se može očekivati raniji završetak od ugovorom definiranog roka. Stoga je moguće da prometnica bude u uporabi već i u turističkoj sezoni 2020. 

U HCu kažu i da kontinuirano ulažu u obnovu i izgradnju prometnica s ciljem povezivanja otoka s kopnom, te u unaprjeđenje prometne infrastrukture samih otoka koja je od velike važnosti za lokalno stanovništvo tijekom cijele godine i brojne turiste za vrijeme ljetnih mjeseci.
 

Komentara 3

IL
ilijan1a
15:41 24.11.2019.

Neka se samo radi i gradi

KR
kritiko
11:14 09.12.2019.

sviđa mi se,iako je lijepo proći i kroz Ložišća,bravo Bračani !

ST
Stipan
20:36 24.11.2019.

U svakom pravcu četiri trake. Bravo naši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije