Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srušen rekord

Otkrili 140 kg heroina jer je automobil previše ležao

heroin
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/8
07.04.2015.
u 18:20

Droga je pronađena u automobilu VW Caddy njemačkih registarskih oznaka pri ulasku u Hrvatsku

Na Uskrsni ponedjeljak djelatnici carine i policije su na MGCP Bajakovo zaplijenili 140,7 kilograma heroina, što je najveća zapljena te droge dosad na dijelu balkanske rute na cestovnim graničnim prijelazima u Hrvatskoj nakon ulaska u EU.

Droga je pronađena u automobilu VW Caddy njemačkih registarskih oznaka pri ulasku u Hrvatsku. Za volanom je bio turski državljanin (46), dok je na mjestu suvozača bio njemački državljanin turskoga podrijetla (26).

Izdvojeni iz kolone

– Dogodilo se to u popodnevnim satima, u vrijeme velikih gužvi na graničnim prijelazima kada su se mnogi građani vraćali na svoja radna mjesta u zemlje EU. Ipak, carinici su sistemom lokalne analize rizika primijetili vozilo u kojem su se nalazila dva putnika, a koji je bio više opterećen nego što bi trebao. “Ležao” je više nego obično na kotačima te je stoga izdvojen za detaljnu pretragu, pojasnio je pročelnik Carinarnice Osijek Davor Petović.

Ubrzo je tijekom pretrage u podvozju pronađen posebno izrađen prostor u kojem se nalazio 261 paketić droge.

Pretragom podnica vozila pronađena su dva otvora dimenzija 20x30 centimetara koja su otvorena te je zatim otkriven i nadograđeni prostor izrađen od lima. Bio je podijeljen u dva dijela gdje je bio skriven heroin.

– Teško je reći kojem je tržištu droga bila namijenjena, ali pretpostavljamo za tržišta zemalja EU. Još nije utvrđena čistoća pronađene droge, ali procjenjujemo da se radi o zapljeni vrijednoj više od 42 milijuna kuna. To je dokaz da samo zajedničkim aktivnostima možemo ostvariti ovakve rezultate – rekao je v.d. načelnik PU vukovarsko-srijemske Miroslav Puž dodajući kako je dalju istragu ovoga slučaja preuzeo USKOK.

2010. pali sa 88,6 kg

Ovo inače nije prva značajnija zapljena droge na Bajakovu koje se nalazi na tzv. balkanskoj ruti kojom se pokušavaju prenijeti sve vrste droga u zemlje EU.

Kada je riječ o heroinu, 2009. godine zabilježena je zapljena od 5,1 kilograma heroina, dok je do ponedjeljka rekordna zapljena heroina bila ona iz 2010. godine kada je pronađeno 88,6 kilograma.

>> Palo šest dilera iz zadarsko-splitske grupe

Komentara 5

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
19:26 07.04.2015.

Bravo,samo tako.

ZE
zeljkof
18:47 07.04.2015.

svaka cast za carinu i policiju, dobro je znati da ima profesionalaca jos

BO
borac2525
18:36 07.04.2015.

Pohvala policiji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije