Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU STALI I PROVJERILI

Teška prometna nesreća kod Vinkovaca: U naletu vlaka poginula jedna osoba

Prometna nesreća u Vinkovcima, vlak naletio na automobil
Foto: Branimir Bradarić
1/2
24.05.2020.
u 09:59

Navode kako je prijelaz ceste preko željezničke pruge, gdje se dogodila prometna nesreća, označen prometnim znakom obveznog zaustavljanja (stop) i prometnim znakom za označavanje prijelaza ceste preko željezničke pruge (Andrijinim križem).

Jedna osoba smrtno je stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, oko 13.55 sati, kada je na pružnom prijelazu u Ostrovu, selu nedaleko od Vinkovaca, vlak naletio na osobno vozilo.

Kako navode iz PU osobnim automobilom vinkovačkih registarskih oznaka upravljao je 25 - godišnjak iz Vinkovaca te se bez zaustavljanja i provjere o mogućem nailasku vlaka nastavio kretati automobilom preko pružnog prijelaza. U tom trenutku je zbog nadolazećeg teretnog vlaka, u vlasništvu tvrtke sa sjedištem u Zagrebu, došlo do udara automobila u prednji dio vlaka. Od siline udara automobil je odbačen na ne prometnu zelenu površinu.

- Suputnik u osobnom automobilu bio je 55 - godišnjak iz Vinkovaca. Oba putnika su iz vozila iznijeli djelatnici JVP Vinkovci te su odmah odvezeni u Opću županijsku bolnicu Vinkovci radi ukazivanja liječničke pomoći. Vozač, 25 – godišnjak, zadobio je teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju u bolnici dok je 55 - godišnjak od zadobivenih ozljeda preminuo u 15:47 sati. Na mjestu događaja policija je provela očevid. Protiv vozača osobnog automobila bit će podnesena kaznena prijava, izvijestili su iz PU.

Navode kako je prijelaz ceste preko željezničke pruge, gdje se dogodila prometna nesreća, označen prometnim znakom obveznog zaustavljanja (stop) i prometnim znakom za označavanje prijelaza ceste preko željezničke pruge (Andrijinim križem).

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
10:52 24.05.2020.

Opet u naletu vlaka na osobno vozilo. Ako je stop prije pruge ili na raskršću dvije ceste ima jednako značenje. Stani, provjeri i kreni dalje. Nisu ga ljudi bez veze izmislili i postavili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije