Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen 36-godišnjak

Na autocesti kod odmorišta Morduš zaustavili kombi s čak 307 kg marihuane

Policija zalijenila oko 300 kilograma marihuane na autocesti A1
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/10
18.10.2018.
u 14:29

Muškarac se tereti i jer je vozio tijekom zabrane upravljanja motornim vozilima kombi kojemu je istekla prometna dozvola i nije imao sklopljenu policu osiguranja

Djelatnici PU karlovačke u srijedu poslijepodne zaplijenili su čak 307 kilograma droge u kombi vozilo nizozemskih registarskih oznaka. Riječ je o najvećoj količini droge zaplijenjenoj u jednoj akcije na području PU karlovačke, ali i o jednoj od najvećih u Hrvatskoj.

- Prilikom pojačanog nadzora prometa putnika i vozila na autocesti A1 na odmorištu Modrušu zaustavljeno je kombi vozilo koje se kretalo prema Zagrebu. Vozilom je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin, a prilikom pretresa u prtljažnom prostoru pronađeno je ukupno 307,9 kilograma suhe biljne materije za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o drogi cannabis marihuani - kazao je Romano Benković, voditelj Službe kriminalističke policije PU karlovačke.

Vozilo je zaustavljeno, kazali su u policiji, tijekom rutinske kontrole u cilju podizanja opće razine sigurnosti, preveniranja i sprečavanja činjenja prekršajnih i kaznenih djela. Uhićeni vozač predan je pritvorskom nadzorniku, a uz kaznenu prijavu za djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, bit će doveden na nadležno državno odvjetništvo.

No, 36-godišnji vozač, osim što je prevozio toliko droge, napravio je i još nekoliko prekršaja. Naime, utvrđeno je i da je upravljao vozilo za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom, obzirom da mu je vozačka istekla. K tome, nije imao policiju osiguranja za kombi koji je vozio, a i registarska pločica mu je bila oštećena.

- Utvrđen je i prekršaj iz Zakona o posebnom porezu na motorna vozila, obzirom da je 36-godišnjak upravljao vozilom stranih registarskih oznaka za koje nije plaćen poseban porez, o čemu će biti obaviještena nadležna Carinska uprava - pojasnio je Romano Benković.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
15:05 18.10.2018.

droga?u kanadi legalizirana ista ta droga!kak su ti kanađani bedasti!

SJ
Sve je uzalud
19:10 18.10.2018.

..ovo ce opet na ulicu ......a palit ce djetelinu.....

DE
deda1234
20:35 18.10.2018.

Kao slucajno zaustavljen..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije