Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CENTIMETRI Ogorčeni stanari ulice

Na asfaltirane kolne ulaze u Pribislavcu postavili - daske

13.01.2009.
u 19:03

Gradnja kanalizacije u Općini Pribislavec trenutačno miruje. Kanalizacija je sagrađena u nekoliko ulica. Radovi u Starčevičevoj odužili su se tijekom većeg dijela prošle godine. Postavljen je i asfaltni sloj na kolniku i na pješačko-biciklističkoj stazi koja se nalazi samo s jedne strane ulice, no zbog previsokog ulaza u dvorište mnogi vlasnici su ogorčeni. Prilikom ulaska ili izlaska iz dvorišta oštećuju podove i ispušne lonce svojih automobila. Kažu da jednostavno nema drugog rješenja nego postaviti daske na kolnim ulazima! Visina rubnika kod ulaska prema njihovim riječima iznosi između 13 i 14,5 centimetara, što je previsoko.

- Svaki put kad ulazim u dvorište, zakačim pod automobila. Moram biti vrlo oprezan kod ulaska - rekao nam je jedan od stanara Ulice A. Starčevića. Načelnik općine Rajko Grkavec ne slaže se da su kolni ulazi previsoko postavljeni. On ima drukčije podatke. Kaže da su postojale dvije mogućnosti gradnje pješačko-biciklističke staze: valovita staza po kojoj se zasigurno nitko biciklima ne bi vozio i ova mogućnost s ulaznim rampama kod svakog kolnog ulaza.

- Problem je što pojedinci voze prebrzo! Nijedna rampa nije viša od 12 centimetara. Treba ulaziti oprezno. Premda su staze mogle doći malo niže, ja sam zadovoljan. Došli su se neki žaliti, no to su samo pojedinačni slučajevi - kazao je R. Grkavac koji i sam stanuje u toj ulici. Nastavak uređenja i asfaltiranja ulica bit će čim to vrijeme bude dopustilo, a na redu su ostale ulice koje se nadovezuju na Ulicu Ante Starčevića, koja je postala ulica dasaka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije