Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Daniel Scioli

Na argentinskim predsjedničkim izborima vodi kandidat ljevice

Reuters/PIXSELL
25.10.2015.
u 23:39

U Argentini je dovoljno prikupiti 45 posto glasova da se pobijedi u prvome krugu ili samo 40 posto u slučaju da razmak u odnosu na drugoplasiranog dosegne 10 postotnih bodov

Daniel Scioli, kandidat lijevog centra koji uživa potporu predsjednice Cristine Kirchner vodi u prvome krugu predsjendičkih izbora u Argentini, prema izlaznim anketama koje je u nedjelju navečer objavilo nekoliko televizijskih kuća.

Nešto prije zatvaranja birališta u 18 sati po mjesnom vremenu (u 22 sata po srednjoeuropskom) ankete nisu mogle predvidjeti hoće li biti potreban drugi krug.

Televzijske kuće objavile su da Daniel Scioli vodi ispred konzervativnog kandidata, gradonačelnika Buenos Airesa Mauricija Macrija, a na trećem je mjestu zastupnik Sergio Massa, koji se otcijepio od Kirchner.

U Argentini je dovoljno prikupiti 45 posto glasova da se pobijedi u prvome krugu ili samo 40 posto u slučaju da razmak u odnosu na drugoplasiranog dosegne 10 postotnih bodova. 
Ako se po zvršetku prvog kruga ne bude znao pobjednik, drugi krug predviđen je 22. studenoga što bi bilo prvi put u izbornoj povijesti te južnoameričke države. 

>> Zašto je šetač pasa tako popularan posao u Argentini

Ključne riječi

Komentara 4

MR
Mr. Right
06:49 26.10.2015.

Gdje god je ljevica zavladala nije dobro , to su u stvari prekriveni komunisti u socijalisticko-liberalnom ruhu ,gdje gog zavladaju sloboda pojedinca je ugrozena, uvode sve vise drzavni programa i sa samim tim proizvode sve vecu birokratiju koja stvara korupciju . Davne 1516 god. Thomas More je napisao Utopiju u kojoj se govori da su " idealne zajednice " o kojim mastaju ljevicari (komunisti , socijalisti , liberali ) jedna velika Utopija .,To se kroz povijest pokazalo istinitim, ali vrag ima devet zivota pa mijenja boje i nazive da zavara ljude .

GR
grgaman
08:39 26.10.2015.

oni barem imaju ljevicu....

GR
grgaman
08:49 26.10.2015.

U Poljskoj i Svicarskoj je pobijedila desnica a isto ce biti i u Hrvatskoj. Zao mi je komunjare i demagozi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije