Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaštićene zakonom

Na 75 metara visokom dimnjaku Petrokemije našli gnijezdo eje livadarke

Eje livadarke
Petrokemija d.d. Kutina/Facebook
05.06.2020.
u 13:30

Eje ovo područje Moslavine nastanjuju zbog blizine Lonjskog polja i njegovih močvara

Prilikom nedavnih radova na vrhu dimnjaka postrojenja Sumporna kiselina radnici Petrokemije otkrili su na 75 metara visine gnijezdo eje livadarke, ptice grabljivice zaštićene zakonom, koja uglavnom nastanjuje otvorena područja uz rijeke, močvare, polja, gdje može nesmetano pretraživati krajolik. Eje ovo područje Moslavine nastanjuju zbog blizine Lonjskog polja i njegovih močvara.

U Petrokemiji su odmah kontaktirali Ministarstvo zaštite okoliša koje im je izdalo upute kako postupiti u ovakvom slučaju. Tako da su, sukladno uputama, planirani radovi na dimnjaku (brušenje, rezanje i zavarivanje poklopca dimnjaka) izvedeni na način da se zaštite i gnijezdo i ptići. 

Tako će ova obitelj eje livadarke i dalje nastaviti živjeti u Moslavini pod okriljem dimnjaka Petrokemije.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Poskok
Poskok
19:29 05.06.2020.

SVAKA CAST PETROKEMIJI

Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
15:47 05.06.2020.

Najljepša vijest danas!

DU
Deleted user
19:09 05.06.2020.

našli gnijezdo eje livadarke...... moze li mi neko reci sto mu je to eja, na kojem je to jeziku. ako je na hrvatskom u kojem dijelu je taj dijalekt.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije