Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužen mrtvac

N. Ževrnja, optužen sa Žderićem i Mladineom, umro prije 5 godina!

Željko Žderić
Leonard Ninčević/VLM/PIXSELL
Autori: sv, lk/VLM
29.11.2010.
u 17:22

U trenutku podizanja optužnice nismo to znali. Nitko nije javio da je čovjek umro ni sudu niti odvjetništvu

Ministar financija Ivan Šuker za sada ne može poduzeti nikakve korake vezane za smjenu ravnatelja Porezne uprave Ivice Mladinea.

– Nisam službeno ništa primio pa ni ne mogu za sada poduzeti nikakve korake – poručuje ministar.

A tek kada dobije i službeno priopćenje iz DORH-a, onda će, isto kao i u slučaju bivšeg šefa Carinske uprave Mladena Barišića, predložiti Mladineovu smjenu Vladi. Mladineo je na čelu Porezne uprave Ministarstva financija od dolaska HDZ-a na vlast, a u Zagreb ga je iz Splita doveo bivši premijer Ivo Sanader.

U Splitu je prije dolaska u Zagreb bio na čelu tamošnje porezne uprave. U petak je protiv Mladinea Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo optužnicu zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, a vezano za privatizaciju splitskog Konstruktora devedesetih godina.

Nedjeljko Ževrnja, kojega je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu optužilo zajedno s Ivicom Mladineom, ravnateljem Porezne uprave, i Željkom Žderićem, direktorom splitskog Konstruktor-inženjeringa, te još dvije osobe za malverzacije u privatizaciji društvenog poduzeća Konstruktor iz Splita – mrtav je već pet godina.

 – U trenutku podizanja optužnice nismo raspolagali tom informacijom. Nitko nije javio da je čovjek umro ni sudu niti odvjetništvu. Sada ćemo zatražiti potvrdu od Matičnog ureda i kada utvrdimo da je mrtav, obustavit ćemo postupak – rekla nam je Rene Laura, glasnogovornica Županijskog odvjetništva u Splitu.

Komentara 13

KU
kukuriku
17:34 29.11.2010.

...triba mu \"posmrtno\" oduzeti Direktorsku -titulu , zasluge , cínove i sve zapljeniti !!...zlocín ne zastaruje, ni nakon 5 godina !!....(jedino nije jasno..., kako to da \"istrazívako-novinarstvo\" I:Toma i S.Knezévic´, Malenica itd., ....to nisu otkrile ??) !!...-:))

BE
betezni
17:57 29.11.2010.

Mislim da ste stavili sliku krivog covjeka. Mislim da je ovo na slici Vinko Mladineo, bivsi celnik Fonda za zbrinjavanje otpada ili tako nesto, koji je igrom slucaja trenutno takodjer u zatvoru zbog pogodovanja Fimi Mediji. Tekst se odnosi nana Ivicu Mladinea, celnika porezne uprave.

OB
-obrisani-
17:36 29.11.2010.

Treba Nedjeljka iskopati iz groba i neka njegove kosti sjede u sudnici kad već nema tijela

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije