Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pakistan

Muž ubio ženu i djecu u seriji ubojstava "zbog časti"

Pakistan
Foto: MOHSIN RAZA/REUTERS/PIXSELL
02.07.2019.
u 14:51

Potom su napadači podmetnuli požar u kući.

Policija u središnjem Pakistanu uhitila je čovjeka zbog ubojstva devetero ljudi, uključujući njegovu ženu i djecu, koji je potom spalio njihova tijela u seriji ubojstava koja se lokalno nazivaju ubojstvima iz časti, objavila je u utorak tamošnja policija.

Mohamed Ajmal, koji se prije nekoliko dana vratio iz Saudijske Arabije vratio u svoj rodni grad Multan, u pokrajini Punjab, osumnjičio je svoju ženu da je imala ljubavnu aferu, kazao je šef lokalne policije Imran Mahmood.

Njegova žena nalazila se u domu svojih roditelja kada je Ajmal, zajedno s ocem i bratom, upao u njihovu kuću i otvorio vatru, ubivši pritom devetero ljudi, kazao je Mahmood.

Ajmalova supruga, dvoje djece i šest članova njezine obitelji ubijeno je.

Potom su napadači podmetnuli požar u kući.

Policija je uhitila Ajmala i njegova oca nekoliko sati nakon ubojstava te je pokrenula raciju u potrazi za trećim napadačem, njegovim bratom.

Stotine žena ubiju svake godine njihovi bližnji zbog sumnji da su se upustile u ljubavne afere ili neozakonjene odnose, objavilo je povjerenstvo za ljudska prava u Pakistanu.

Samo 2018. godine 800 ljudi, muškaraca i žena, diljem Pakistana bilo je žrtvom napada u tzv. 'zločinima iz časti', pokazuju podaci pakistanske policije.

Broj bi u stvarnosti mogao iznositi i više tisuća s obzirom da se najveći broj slučajeva niti ne prijavljuje policiji, navelo je povjerenstvo za ljudska prava. 

Ključne riječi

Komentara 2

MP
mpetro35
15:03 02.07.2019.

neki nogo fini ljudi ovi pakistanci ... to su isti oni koji "bježeći od rata " upadaju u hrvatsku ?

SM
Smola
18:59 02.07.2019.

Welcome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije