Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Muškarci u Dalmaciji: Drukčiji ili isti?

07.02.2019.
u 00:01

Treba proći još koje desetljeće da se većina hrvatskih muškaraca modernizira, a ne samo da javno govore da su napredni.

Nekoć su u Dalmaciji bili najnapredniji odnosi između muškaraca i žena u Hrvatskoj, ali ni Dalmatinci nisu više što su bili! Sporo se moderniziraju i najviše zaostaju za emancipiranim ženama u odnosu na ostatak Hrvatske. I uz sve to u kafićima i restoranima odvajaju se od žena, što prije za Dalmatince nije bilo zamislivo.

Pokazuje to istraživanje sociologa Mirka Petrića “Muškarci u Dalmaciji: Drukčiji ili isti?” provedeno u sklopu projekta “Relacijski rodni odnosi u Hrvatskoj: modernizacijske i razvojne perspektive – GENMOD”, koji vodi profesorica Inga Tomić-Koludrović, ugledna sociologinja s Instituta Ivo Pilar. Ali da ne bi likovali muškarci iz drugih regija i Zagreba, nemaju se ni oni čime hvaliti. Treba proći još koje desetljeće da se većina hrvatskih muškaraca modernizira, a ne samo da javno govore da su napredni. Nacionalno reprezentativno istraživanje muškarca i žena, provedeno 2018. u sklopu projekta GENMOD, pokazuje da se žene u Hrvatskoj znatno brže moderniziraju nego muškarci.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Oštro pismo hrvatskih biskupa srpskom patrijarhu Irineju

>>Župan Darko Milinović na čelo Lika cesta postavio svoje ljude

>>Željko Dolački postao bjegunac

>>Zoran Šprajc: Redakcija RTL-ova Direkta slavi i uživa u svakoj nagradi kao da je zadnja

Ključne riječi

Komentara 3

TT
tTony
03:08 07.02.2019.

Di vam je pamet nekad je covik jasio na magarcu a zena pjeske za njim a danas zena sidi na magarcu a muz polako za magarcem i sad novinar prica ko se a ko nije modernazira a za milu gospu di to jos ima.

SV
Svarogov
21:10 06.02.2019.

-Drukčij-i . Gdje ovi novi novinari uce hrvatski jezik i pravopis ?

Avatar Based Croat
Based Croat
01:09 07.02.2019.

Zašto bi se netko "modernizirao"? Nek budu šta hoće...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije