Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORAVILA U KINI

Žena primljena u Kliniku 'Fran Mihaljević' zbog sumnje na koronavirus

Zagreb: Priprema odjela za prihvat pacijenata u slučaju dolaska koronavirusa
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
Autori: Ivana Rimac, Hina
08.02.2020.
u 23:11

Dežurna liječnica u Klinici za infektivne bolesti Davorka Lukas, rekla je da je žena dobrog općeg stanja, ima blaže simptome, povišenu temperaturu i kašlje.

U Zagrebu su se tijekom današnjeg dana pojavila tri nova slučaja sumnje na koronavirus, a za dva muškarca je ta sumnja otklonjena. Večeras je pak u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević primljena i 42-godišnja žena koja je boravila u Kini.

Dežurna liječnica u Klinici za infektivne bolesti Davorka Lukas, rekla je da je žena dobrog općeg stanja, ima blaže simptome, povišenu temperaturu i kašlje. Sada se provodi dijagnostika i obrađuju brisevi kako bi se otklonila sumnja na koronavirusnu infekciju, a rezultati se očekuju noćas.

Video - Predstavljene mjere prevencije širenja koronavirusa

 

Suprug pacijentice, s kojim se prije četiri dana vratila iz Kine i Hong Konga, već je ranije testiran, a nalaz je bio negativan.

Kod oba muškarca koja su u subotu primljena u tu kliniku utvrđeno je da nisu zaraženi koronavirusom, negativan inicilani nalaz na taj virus potvrđen je večeras kod 38-godišnjeg hrvatskog građanina koji je boravio mjesec dana u Kini, a već ranije iz te je bolnice otpušten Kinez iz Belgije.

U Hrvatskoj za sada nije zabilježen ni  jedan slučaj oboljelih od koronavirusne infekcije.

Ključne riječi

Komentara 6

ZA
zagrebgorica
21:38 08.02.2020.

Sumlja se da ga zarazila majka koja je bila u Kini .Ona nije testirana a on je. Nije sumljiva majka koja je bila u Kini nego sin koji je za to vrjeme bio u Hrvatskoj

Avatar Germilenka
Germilenka
00:36 09.02.2020.

Znaš li gdje mogu naći ženu za jednu noć? Idite na -- BredHot.com

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
21:54 08.02.2020.

nitko se ne boji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije