Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nestručno rukovanje?

Muškarac u eksploziji plina dobio opekline trećeg stupnja

josip juričev,sigetski neboderi (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
Autori: sb/VLM, ak/VLM
02.05.2012.
u 13:29

Unesrećenom je prvi u pomoć pritekao nogometaš Hrvatskog dragovoljca Josip Juričev

Jedan muškarac teško je ozlijeđen u eksploziji plina koja se oko 12.30 sati dogodila u stanu na drugom katu u Aleji pomoraca u Sigetu. Ozlijeđeni muškarac (36) zadobio je opekline trećeg stupnja po lijevoj strani tijela i prevezen je na bolničko liječenje u Traumatološku bolnicu, a na mjestu nesreće policija još uvijek vrši očevid.

Svjedok nesreće, Josip Juričev, igrač NK Hrvatski dragovoljac, prvi je unesrećenom priskočio u pomoć.

– Baš sam se vraćao s ručka i bio ispod prozora kada sam začuo eksploziju i prasak stakla. Odmah sam potrčao u zgradu i počeo lupati na vrata. Nakon 15-ak sekundi vrata je otvorio ozlijeđeni muškarac, koji je bio opečen po cijelom tijelu – ispričao je Juričev. Nakon što je unesrećenom pomogao da sjedne na stube, uzeo je protupožarni aparat sa stubišta i počeo gasiti požar u stanu.

– Nakon nekoliko minuta već su se čuli vatrogasci koji su preuzeli gašenje, a hitna pomoć odvela je unesrećenog – kazao je Juričev koji inače stanuje u istoj zgradi.

Uzrok eksplozije još se istražuje, ali prema informacijama iz Gradske plinare, riječ je o nestručno izvedenim plinskim instalacijama.

– Prema prvim, ali gotovo stopostotnim informacijama plinske instalacije dirala je nestručna osoba pa je zbog toga i došlo do eksplozije. Ovim putem ponovno apeliramo na sve građane da za sve preinake u stanu uzmu ovlaštene plinoinstalatere, a za pomoć se mogu obratiti i nama u Plinari jer pomoć nestručnog susjeda nije dobro rješenje – kazao je Davor Šestan, glasnogovornik Gradske plinare.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
13:56 02.05.2012.

Možda je htio stvorit zalihu plina po staroj cijeni.

TI
tintilinic100
14:14 02.05.2012.

Ne igrajte se sa plinom i plinskim instalacijama. Opreza s plinom nikad dovoljno.

AG
Agramer198
21:08 02.05.2012.

\"Muškarac u eksploziji plina dobio opekline trećeg stupnja\".. Koliko ja znam dobiva se poklon... Zar ne bi trebalo pisati \"zadobio opekline trećeg stupnja\"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije