Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NUŽNA PAŽNJA U BEČU

Pogriješio trgovinu pa dobio pismo od odvjetnika: Austrijanac se neugodno iznenadio kaznom koju je dobio

Foto: Pixabay
23.09.2022.
u 22:28

U dopisu odvjetničkog ureda stoji da je muškarac vozilom upravljao suprotno od propisanog smjera kretanja i bez dozvole za ulazak. A kako nije kupovao od vlasnika veletrgovine u čiji je prostor vozilom ušao, remetio je mir klijenata te sukladno tome mora platiti 351,30 eura.

Bečanin će platiti kaznu od 351 eura ( oko 2640 kn) za pogrešku koju je napravio kad je vozilom skrenuo u krivu ulicu i ušao na posjed veletrgovine u kojoj nije namjeravao kupovati.  Muškarac je sredinom kolovoza vozio prema Inzersdorfer Großgrünmarkt u Beču kako bi kupio jeftino voće i povrće. No, kako će se pokazati, potraga za povoljnim cijenama nije dobro prošla.

On je vozilom skrenuo u krivu ulicu i ušao na prostor druge veletrgovine u kojoj nije namjeravao kupovati. Austrijski mediji ne navode je li vozilo parkirao na posjedu veletrgovine ili je izašao odmah kad je shvatio da je na pogrešnom mjestu. No, nakon nekoliko dana dobio je pismo iz odvjetničkog ureda u kojem je bila tužba za ometanje posjeda zbog propusta, piše Fenix-magazine.

U dopisu odvjetničkog ureda stoji da je muškarac vozilom upravljao suprotno od propisanog smjera kretanja i bez dozvole za ulazak. A kako nije kupovao od vlasnika veletrgovine u čiji je prostor vozilom ušao, remetio je mir klijenata te sukladno tome mora platiti 351,30 eura.

Bečanin se požalio medijima te ističe kako uopće ne razumije tužbu protiv sebe za ometanje posjeda i ne želi platiti kaznu.

– Bile su otvorene barijere na ulazu! Zar to nije čista dozvola za ulazak?, upitao je Bečanin.

Međutim, iako on nije sklon tome da plati kaznu, to će se vjerojatno i dogoditi. Na ulazu u veletrgovinu je izričito navedeno da će se prolazak kroz ulaz kažnjavati za osobe koje nisu kupci veleprodaje.

VIDEO: Svi su zastupnici ustali i zapljeskali, a tajnik Bukarica se rasplakao: 'Teško je naći osobu kao ti'

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
06:34 24.09.2022.

Hvala bogu pa kod nas nema ovakvih picajzli. Zamisli, stao je negdje na trenutak možda samo da nešto vidi par minuta i odlazi odmah potom, ne, onj ga zapišu i prijave...... Koji proljev od ljudi, nadam se da nikad nećemo postati takvi.

ZU
Zujim
00:27 24.09.2022.

Meni svaki dan bez pitanja u dvoriste parkira bar 15 auta, koji idu u pizzeriju preko puta moje kuce, iako imam uredne i velike oznake da je parkiranje zabranjeno. Mogu li svakome putem odvjetnika poslati kaznu od 350 €? Ipak mi remete mir, a kod mene nista ne kupuju.

PP
pavisic.pajo
07:46 24.09.2022.

Ova logika naplate vrijeđa razum, ali toga ima i kod nas u Hrvatskoj. Bonbon.hr mi je poslao račun na 0,01 KN (jedne lipe).Račun sam platio uz trošak od 4,8 KN poštarine. Neka mi neki genijalac objasni koju sam ja to uslugu mobilnom operateru platio. Još su mi se SMS porukom zahvalili što sam im platio račun od JEDNE lipe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije