Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARČANA

Tragedija u Istri: Muškarac pao u jamu prilikom arheoloških istraživanja

Marčana: Muškarac poginuo prilikom arheoloških istraživanja u Ljubićevoj jami
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/5
24.06.2020.
u 22:05

U tijeku je očevida, a na terenu su, uz policiju, i županijski državni odvjetnik iz Pule te inspektor zaštite na radu.

Prilikom izvođenja arheoloških istraživanja u Ljubićevoj jami u općini Marčana, u srijedu je smrtno stradao muškarac čije su tijelo oko 16,10 sati iz dubine izvukli vatrogasci i pripadnici Hrvatske gorske službe za spašavanje, potvrdila je istarska policija.  

Policija je dojavu o  nesreći, odnosno padu prilikom arheoloških istraživanja zaprimila oko 14,40 sati, a vatrogasci i pripadnici  HGSS-a nakon sat i pol vremena iz jame u Ljubićevoj pećini u Marčani, kraj Pule, izvukli su tijelo mrtvog muškarca. Time je akcija spašavanja muškarca koji je upao u jamu nažalost okončana na najgori mogući način, rekla je  glasnogovornica  Policijske uprave istarske, Suzana Sokač

Marčana: Muškarac poginuo prilikom arheoloških istraživanja u Ljubićevoj jami
1/5

- Nažalost, akcija spašavanja imala je nesretni završetak. Izvukli smo tijelo iz jame. Policija će dalje istražiti što se dogodilo - potvrdili su nam iz HGSS-ove stanice Pula. 

U tijeku je očevida, a na terenu su, uz policiju, i županijski državni odvjetnik iz Pule te inspektor zaštite na radu.

Ljubićeva pećina poznato je odredište za avanturiste, koje skriva i opasnosti. U njoj su otkriveni značajni nalazi vezani uz prapovijest Istre i jadranskog područja.

Ljubićeva pećina sklop je više pećinskih prostorija i jama koje su međusobno povezane kanalima što je tipično i karakteristično za špiljske objekte krškog područja. Otvor pećine je nepravilna polukružna oblika te visok oko 20 i širok približno 15 metara. Njime se pristupa u najveću, središnju dvoranu pećine koja je nepravilna izdužena oblika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije