Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Horor u Parizu:

Službenik policije nakon svađe ubio četvero kolega! Nedavno je prešao na islam

Napad u Parizu
Foto: REUTERS/Philippe Wojazer
1/11
03.10.2019.
u 21:32

Ubojstvo se događa dan nakon prosvjeda tisuća policajaca u Parizu u takozvanom Hodu gnjeva, što nije viđeno u zadnjih gotovo 20 godina.

Muškarac (45) naoružan nožem izvršio je napad u središnjoj policijskoj postaji u Parizu u kojem su ubijena tri policajca i administrativna službenica. Napadača koji je također zaposlenik postaje, ubio je policajac u dvorištu postaje, javlja Le Parisien. Jedna osoba je ranjena i trenutno je operiraju.

Prema najnovijim informacijama, napadač je prije 18 mjeseci prešao na Islam. Dužnosnici nisu ništa rekli o motivima za napad, ali su rekli da još nastoje otkriti postoji li povezanost s terorizmom.

Do napada je došlo nakon svađe, tvrde policijski izvori za francuske medije.  U ovom trenutku vjeruje se kako je napadač radio u administraciji policijske uprave za obavještajnu službu prefekture (DRPP).

Osumnjičenik je počeo napad u svom uredu iz kojeg je izašao i nastavio napad na drugim mjestima u zgradi prefekture - rekao je Loic Travers, čelnik sindikata Saveza nacionalne policije, za BFMTV. Dodaje i kako se radi o uzornom radniku s više od 20 godina staža u spomenutoj postaji.

Napad u Parizu
1/7

Ministar unutarnjih poslova Christopher Castaner koji je trebao otputovati u Tursku, odgodio je put i obišao mjesto događaja. Pridružili su mu se predsjednik Emmanuel Macron, koji je došao "pružiti potporu i solidarnost svim zaposlenicima", premijer Edouard Philippe i gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo.

"Policija ne pamti da bi netko napao svoje kolege", komentirao je za BFMTV Denis Jacob, čelnik sindikata Policijska alternativa CFDT koji je spomenuo ozračje "prekida kontakata među nama" i "dehumanizaciju institucije".

Ubojstvo se događa dan nakon prosvjeda tisuća policajaca u Parizu u takozvanom Hodu gnjeva, što nije viđeno u zadnjih gotovo 20 godina.

Po podatcima sindikalnih organizacija u tom je prosvjedu sudjelovalo 26.000 ljudi. Francuska ima gotovo 150.000 policajaca.

Premda motivi ovog napada još nisu poznati, redarstvene snage su često na meti džihadističkih napada, pa tako i skupine Islamske države (IS).

Francuska koju je 2015. zahvatio dotad neviđen val islamističkih napada u kojima je poginula 251 osoba, i dalje živi pod stalnom terorističkom prijetnjom.

Foto: Google Maps

Stanica metroa Cité, koja se nalazi pokraj postaje, bila je zatvorena za javnost, a blokirane su i ulice u blizini policijske postaje. 

 

Komentara 23

MA
markofilipocic
14:56 03.10.2019.

Da nije možda neki doktor ili inženjer?

DU
Deleted user
18:26 03.10.2019.

Francuska koju je 2015. zahvatio dotad neviđen val islamističkih napada u kojima je poginula 251 osoba, i dalje živi pod stalnom terorističkom prijetnjom....... kaže se u textu gore !!!!!! To znači da francuski građani žive u stalnom strahu i sveve to zahvaljujući libtard fašistima na vlasti koje su sami izabrali. izabrali su ih jer su morali , svak onaj tko se suprostavi libtard-fašistima bude žigosan tj. sotoniziran i popljuvan kroz sorosove medije .....ovdje uopće nije bitno tko je počinio ovaj zločin ....

Avatar Matteo1200
Matteo1200
23:53 03.10.2019.

Opet soroševa piskarala koriste razne nazive da prikriju teroristički napad na policiju; zar je tako teško stvari nazvati pravim imenom, ili vas je strah da gazda soroš ne smanji pinkicu?🤬🤬🤬

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije