Muškarac mrtav, dvoje djece i dvoje odraslih u teškom stanju. Večerali su u restoranu
Na teren je izašao zamjenik Županijskog državnog odvjetnika koji će obaviti očevid
Komentari 86
Nema takvog trovanja hranom od kojega se u času umire, osim ako si na nešto alergičan. Kod trovanja hranom ide mučnina, povračanje, proljev a kod tih simptoma ima dovoljno vremena da se reagira, pogotovo u našemu moru gdje su ljudi za sat ili dva u bolnici i to sami, a na poziv u pomoć i brže.
Ja sam se u hvarskom finom restoranu prije par godina otrovao tunom.
Riječ je o talijanskoj obitelji koja je sinoć večerala školjke u uglednoj hvarskoj konobi na rivi u gradu Hvaru. Večerali su dagnje, a tijekom noći su neki već počeli osjećati slabost.
Dagnje su opasne jer zaražene dagnje mogu unošenjem u tijelo određene količine dovesti do paralize dišnog sustava. Smrt nastupa gušenjem. Uzrok je neadekvatno uzgajanje (na mjestima koja su zagađena, skidanje dagnji s bova gdje dagnje upiju boju za bovu ...). Da, treba provjeriti opskrbni lanac i saznati za izvor zaraze na uzgajalištu, uzgajalište treba sanirati i staviti na čekanje najmanje dva mjeseca.
Turizam puca po šavovima, nikakve kontrole, sami ćemo se uništiti, lik u Splitu drži osam plinskih boca u kuhinjici, ugostitelji ilegalno postavljaju dodatne stolove i štandove od kojih se ne može proći Splitom, poplava bankomata i fastfoodova i neki idu u krajnosti s cijenama. Neki kad ostave turiste s broda u more ispuštaju fekalije s broda. Pa gdje su tu inspekcije, komunalni redari i konzervatori, a svi na našoj grbači. A manjku parkinga i golf terena da ne pričamo.
Ima u HTV emisiji More od prije dva dana prilog o tome kako se preprodaje hrana jahtašima. Najluđe je kad se na državnoj televiziji hvali siva ekonomija kao domišljatost i kuriozitet.
Ne da je nas turizam samo velika pljačka, sad već i ubija??
Odlicno,mozda proradi inspekcija,kad jos oboli desetak.
Jučer navečer večerali su u jednom poznatom restoranu na Hvaru. Jeli su školjke.
Taj restoran odmah zatvoriti i staviti tablu, zbog trovanja hranom zatvoren, naravno uz sliku i ime vlasnika. Isto objaviti u svim medijima.
Ne osudjujte prerano. Idemo sacekati sto policija i doktori kazu ... mozda nije hrana iz restorana! Samo polako, svi se nadamo da ce djeca biti OK. Molimo za njih!
Sve školjke pogotovo musule vrlo su opasne ako nisu svjeze.
Pa šta je jeo? Napuhaču? Nema nje u našem moru...
Teška situacija i velika drama! Nek' se utvrdi, ali je jako sumnjivo. Teško je reči da su se i djeca najela samo tolikih školjki, osim odraslih. Treba utvrditi o kojem se trovanju uopće radi!? Pomolimo se..
Alergični su bili na dagnje iz poznate konobe na Hvaru koja će nadam se od sada biti još poznatija
Evo zašto su važniji helikopteri od borbenih aviona plus kanaderi !
Nije dobro sve što je skupo...
Čekaj, pa vi niste još sklonili ovaj članak?
Zatvoriti restoran ..
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Hoce li sada itko objaviti gdje su jeli, sta su tocno jeli, od koga je restoran nabavio te dagnje, da li ih je vlasnik restorana legalno platio i dobio racun, gdje su dagnje izlovljene, kada, kako su bile skladistene... Daa ne govorim da im je “ugledni restoran” vjerojatno prodao to pod “svjeze prirodno izlovljene plodove mora”, i naplatio 1 porciju min. 250 kn, a u stvarnosti su vjerojatno na divljaka ubrane na nekoj hrdjavoj olupini ili ispustu kanalizacijskom gdje su na sebe navukle sve moguce i nemoguce toksine... Jbt, da sam ja zena tog nesretnika sto je umro, ako se pokaze da je restoran ili dobavljac dagnji kriv (a vrlo vjerojatno jest), ne bi od tog restorana ostao ni kamen na kamenu, niti bi krivac docekao sudsku presudu... i tako bi vlasniku vjerojatno dosudili da je imao sinkopu prilikom posluzivanja dagnji. Tko misli da sam u krivu, neka digne ruku.