Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U BRTONIGLI

Muškarac koji je preminuo u Istri imao je koronavirus

U Općoj bolnici Karlovac pripremljena karantena
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
19.03.2020.
u 07:42

Jučer su na konferenciji Stožera civilne zaštite Istarske županije kazali kako je na njihovom području umrla jedna osoba.

Muškarac koji je preminuo u Istri imao je koronavirus. On je preminuo u noći s utorka na srijedu i nalazio se u samoizolaciji.

– Potvrđeno je jučer navečer testom da je osoba bila pozitivna. Međutim, je li to smrt od koronavirusa il nije, konačnu riječ treba dati patolog nakon što se obavi obdukcija – ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog".

Podsjećamo, jučer su na konferenciji Stožera civilne zaštite Istarske županije kazali kako je na njihovu području umrla jedna osoba. Rekli su da se radi o osobi koja je bila u samoizolaciji u Brtonigli. Izvijestili su i kako je u utorak došlo do pojave određenih blažih simptoma te da je osobi sugerirana hospitalizacija, što je ona, kako tvrde, odbila.

Obitelj tvrdi da nije istina da stariji muškarac nije htio u bolnicu. Za Glas Istre kazali su kako se muškarac počeo osjećati loše u ponedjeljak ujutro. 

– Temperatura je bila oko 38 stupnjeva i naš liječnik opće prakse u Poreču rekao nam je da se obratimo dežurnom epidemiologu u Umagu. Odmah smo ga kontaktirali i dobili smo odgovor da se pričeka jedan dan, vidi hoće li se stanje pogoršati te da uzme antipiretik. Sutradan se situacija pogoršala pa smo nazvali epidemiologa iz Umaga koji nam je rekao kako u tim slučajevima ništa ne mogu učiniti jer moraju doći iz Pule, preuzeti bolesnu osobu, odvesti je u Pulu da napravi bris i onda ga vratiti ponovno kući. Nismo mogli vjerovati ovoj tvrdnji, ali nije nam preostalo ništa drugo nego čekati hitnu pomoć. Liječnik nam je rekao da će doći isti dan (utorak) oko 10 sati ujutro, tj. drugi dan od našeg prvog poziva i tako smo pripremili Nina za preuzimanje, ali oko 12 sati stigao je telefonski poziv da nas obavijeste da zbog nedostatka vremena neće moći doći iz Pule i da će liječnik iz Umaga doći u kućnu posjetu kako bi uzeo bris oko 14-15 sati. No, oko 14.30 stigao je telefonski poziv da zbog nedostatka vremena sve odgađaju za sljedeći dan – rekao je Emil Kernjus, sin preminulog.

Kazao je kako se te noći stanje pogoršalo te da nije mogao disati. Kaže kako je bilo kasno kada je stigla pomoć.

– Nino se gubio i pokušaji oživljavanja bili su uzaludni. Nismo mislili da će ovako završiti, mislili smo da će ga preuzeti, spojiti na respirator i sve će biti u redu – ispričao je sin preminulog muškarca za Glas Istre.

>> Tema: Koronavirus

Pogledajte i video: Hrvatski psiholozi: Kako pomoći osobama u samoizolaciji, ako ste zabrinuti za njihovo mentalno zdravlje

Ključne riječi

Komentara 20

DU
Deleted user
08:31 19.03.2020.

Izjave sustava i rodbine se ne slažu. Počelo muljanje.

DU
Deleted user
08:59 19.03.2020.

I sad će svi oni koji su se bunili protiv mjera samoizolacije drvljem i kamenjem protiv zdravstvenog sustava. Ima nešto prokleto u nama što uživa u širenju nepovjerenja i panike. Upravo su tako Talijani urušili svoj sustav.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:46 19.03.2020.

Odakle podatak da je bolesnik odbio prijevoz u bolnicu kada je za prijevoz dogovorena hitna pomoć koja nije nikada došla. Aktivno je dogovoren prijevoz u bolnicu, mora postojati neki zapis makar i telefonskog razgovora. Očito je neistinit podatak istarskog stožera civilne zaštite, čemu takve podatke davati u javnost?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije