Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerica u Zadru

Pogledajte kako mladić razbija poznatu atrakciju: 'Bili smo par metara od njega, bilo je strašno'

Vandal oštetio 'Pozdrav Suncu'
Foto: Frane Šarić
1/22
30.05.2019.
u 17:05

25-godišnji vandal navodno je, nakon incidenta, hospitaliziran na psihijatriji u Zadru.

Mlađi muškarac (25) danas je oko 13 sati u suludom vandalskom činu oštetio svjetski poznatu instalaciju ''Pozdrav Suncu'' na zadarskoj rivi. Nakon toga pobjegao je na biciklu.

- Preko snimke smo vrlo brzo detektirali o kome je riječ i potom ga ubrzo i uhitili te ga odveli u policijske prostorije. Riječ je o po drogama i nasilništvu nama poznatom Zadraninu. On se nerijetko predstavljao i kao pripadnik jedne navijačke skupine, a zbog zlouporabe droga nama je već dulje vrijeme poznat. Razbijao je ploče sa željeznim poklopcem od kanalizacije, kako se sada čini. Prije dovršetka očevida ne mogu vam reći više, osim da je uhićen iza 13 sati - rekao nam je izvor blizak zadarskoj policiji.


Dvoje Britanca svjedočilo je ovom vandalizmu.

Vandal oštetio 'Pozdrav Suncu' Vandal oštetio 'Pozdrav Suncu'
1/24

"Došao je i dignuo ploče te ih bacao. Izgledao je vrlo ljutito. Imao je otprilike oko 25 godina. Ne znamo zašto je to učinio. To je vrlo tužno. Šetali smo i nismo ovako nešto očekivali. Čini se da on ima ozbiljan problem. Bili smo par metara od njega kada je počeo razbijati", kazali su ovi Britanci prilično iznenađeni onim što su vidjeli.

 

"Uplašili smo se, počeo je razbijati, bio je jako ljutit, bilo je strašno", ponovila je Britanka.

Šteta iznosi oko vrtoglavih pola milijuna kuna, no to će, kako se doznaje iz grada Zadra, biti plaćeno iz osiguranja.

 

Ipak šteta koju je ovaj sumanuti čin nasilnika prouzročio turističkom imidžu Zadra je nemjerljiva. Jer društvenim mrežama se već neposredno nakon suludog razbijanja svjetski poznate atrakcije počeo širiti ovaj postupak uz komentare odnosno upite snimatelju je li riječ o šali ili bolesnom čovjeku.

Vandal oštetio 'Pozdrav Suncu'
1/23

Naime, svi su s nevjericom promatrali što se događa na zadarskoj rivi dok je poklopcem od šahta razbio više ploča.

Kako doznajemo, 25-godišnji vandal navodno je, nakon incidenta, hospitaliziran na psihijatriji u Zadru.

 

U zadarskom naselju, kako su nam rekli naši policijski izvori odakle je 25 -godišnjak, razgovarali smo s nekoliko mladića koji ga poznaju.

- On je bio O.K. dečko, međutim u posljednje vrijeme je imao neke psihičke probleme, ali nismo sigurni da je imao probleme s drogom. Ono što znamo je to da je lošem stanju sigurno doprinijelo i teško socijalno stanje u posljednje vrijeme. No tko zna je li riječ o problemima zbog siromaštva, droge ili psihe, to ipak samo on može znati - rekli su nam mladići iz kvarta koji su se predstavili kao njegovi poznanici.

Ključne riječi

Komentara 129

PH
Petarstijena-HR
15:12 30.05.2019.

Za ovo je krivo korumpirano i nesposobno sudstvo, kao i za sva kriminalna djela koja se događaju svaki dan u RH. preblage kazne, uvjetne, kazne, uvjetne zatvorske kazne, nema oštrih novčanih i dugogodišnjih kazni što stimulira ovake kriminalce...Ovo bi trebaoao podmiriti dotični počinitelj zajedno sa HR sudstvom, a ne nikako HR građani , a niti građani grada Zadra. Ovo su uzrokovali nekompetentni ljudi koji rade u sudstvu -i neka oni podmire troškove gradu Zadru.Kompletno sudstvo treba pomesti i očistiti ne sutra nego već danas...Narod to više ne može trpiti ni gledati....

PO
pokahontas
15:21 30.05.2019.

ufff kako bi mi on to otplaćivao....vjerovatno ima i takvu defektnu familiju...i njima bi sve oduzela da to nadoknadim.... ali naravno da u ovoj šugavoj državi ću ja morati platiti popravak jer on je bolestan....dođe mi da puknem od bijesa

BI
billynik
15:27 30.05.2019.

Evo pa sad neka plati Naš Hajduk i Torcida, mogu i podjeliti troškove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije