Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEKA

Muškarac napravio dijete djevojčici: 'Tu se ništa ne može promijeniti, volimo se'

rešetke
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
24.01.2019.
u 13:15

Muškarac je optužen za teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, a prijeti mu kazna od najmanje tri, pa sve do 15 godina zatvora

Mladog muškarca (32) iz Rijeke ovih se dana tereti da je kao 29-godišnjak stupio u emotivnu vezu s djevojčicom koja je tada imala 14 godina. Rezultat njihove veze je i činjenica da je djevojka u dobi od 15 i pol godina rodila dijete, prenosi Novi list.

Hrvatski Kazneni zakon jasno kriminalizira spolni odnos s osobom mlađom od 15 godina, bez obzira na to postoji li njezina privola ili ne. Ističe se da osoba u toj dobi nije sposobna dati pristanak na spolni odnos. Time je muškarac optužen za teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, a prijeti mu kazna od najmanje tri, pa sve do 15 godina zatvora.

– Dugo se nisam mogla pomiriti s time da će mi kći postati tako mlada majka i da živi s čovjekom koji je dvostruko stariji od nje. No, sada se tješim time da je kod njih sve u najboljem redu, da se vole i poštuju. On je govorio da se tu ništa ne može promijeniti, jer se njih dvoje vole. To je potvrđivala i moja kći – izjavila je majka djevojčice. 

U tijeku je odlučivanje suda o visini kazne za Riječanina, a konačno rješenje bit će uskoro poznato.

>>Pogledajte video: Darko Pavičić o pedofiliji u Crkvi

Ključne riječi

Komentara 19

CV
cvikcange
14:25 24.01.2019.

Ipak u Rijeci (primorju i Istri) unatrag 70tak g. žive osobe raznih nacionalnosti, naseljene i doseljene. Možda ovo nije tzv.liberalni odgoj, možda je u tradiciji. A sad me "kartonirajte".

Avatar VinkoL
VinkoL
13:21 24.01.2019.

A kak se onda cigičke sa 12 godina praše na veliko? Muslići se već i žene u toj dobi, zašparaju par deva...

SZ
stela_zg
15:05 24.01.2019.

kada ciganke stare 15 godina dolaze u rađaonu roditi nitko se ne uzbuđuje niti očevi njihovog djeteta odgovaraju za "teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta". na to se samo odmahne s rukom, kao još jedan primjer za ciganska posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije