Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oglasio se

Muškarac koji je urinirao po spomeniku NOB-a: 'Djed mi je bio u partizanima, žao mi je'

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
23.06.2019.
u 17:29

Kaže i da ne pripada nijednoj političkoj stranci te da s ustašama nema veze, iako se tijekom vandaliziranja spomenika derao kako će 'zagnojiti partizansko cvijeće ustaškom pišakom'

Bio sam revoltiran veličanjem zastave pod kojom su ubijani ranjenici u vukovarskoj bolnici i ostali hrvatski branitelji te silovane Hrvatice - pojasnio je za Dalmatinski portal muškarac pod inicijalima B.S. koji je prošlog tjedna, na Dan antifašističke borbe, urinirao po spomen kosturnici palim pripadnicima NOB-a u Sinju. Inače, povod cijelom 'performansu' je činjenica da je je čelnik sinjskih antifašista Marinko Poljak prošle godine na obilježavanju bitke na Sutjesci nosio jugoslavensku zastavu. 

Isprovocirani 39-godišnjak, koji se sada ne želi medijski eksponirati, kazao je i kako se ovdje radi o 'spontanom i nesmotrenom činu' jer je ranije čuo da tamo delegacija postavlja cvijeće. Kaže i da ne pripada nijednoj političkoj stranci te da s ustašama nema veze, iako se tijekom vandaliziranja spomenika derao kako će 'zagnojiti partizansko cvijeće ustaškom pišakom'.

Da sve bude još intrigantnije, muškarac je rekao da se ponosi svojim pokojnim djedom partizanskim vojnikom te svim dalmatinskim partizanima, ali se, kako kaže, srami partizana 'koji su naše ljude Hrvate bacali po jamama počevši od Kamešnice, Dinare, Svilaje, cijele Zagore, dijelova Hrvatske i Slovenije'.

Dodao je B.S. i kako ga ne zanimaju lijevi ni desni, nego boljitak Lijepe naše, a na koncu se ispričao svim građanima koje je povrijedio.

- Iskreno mi je žao, ali moj čin je bio isključivo potaknut veličanjem neprijateljske zastave - kazao je B.S.

Ključne riječi

Komentara 15

DU
dugi
18:39 23.06.2019.

Koji primitivac. Ako vec mora "urinirati" kaj se nije popisal svom dedi na grob.

ST
Stipan
21:33 23.06.2019.

Koji bolesnik i svi oni sa fašističkim komentarima.

SK
skupiduša
22:10 23.06.2019.

Kako je mislio, tako je i govorio, nije vjerojatna tvrdnja za djeda. I pored toga, nema opravdanja za taj vandalski čin! Moguće da ga sutra proglase herojem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije