Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomorska nesreća

Murter: Zapalio se gliser, vlasniku opečene ruke i glava

požar (1)
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
29.07.2010.
u 14:34

Vlasniku glisera Klausu Krebberu opečene su ruke i glava pa ga je talijanska brodica koja se našla u blizini prevezla u ambulantu na Murteru. Na gliseru je bilo pet osoba.

TISNO - Oko podneva je buknuo požar na 6-metarskom gliseru njemačkih oznaka kod uvale Desetine na otoku Murteru, a u požaru plovila koje se nasukalo ozlijeđen je vlasnik, njemački državljanin Klaus Krebber koji ima opekline na ruci i dijelu glave. Ubrzo nakon dojave požar je s obale krenulo gasiti pet pirovačkih vatrogasaca s dva vozila. Kako doznajemo, nitko od ostalih četvero članova posade zapaljenog glisera nije ozlijeđen.

Nedugo nakon nesreće iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture izvijestili su o okolnostima ovog požara na moru. Kako se ističe, oko 12 sati kapetan murterske Lučke kapetanije Branko Rameša dobio je dojavu da u uvali Desetine kraj Murtera gori brodica.

– Zatražio je intervenciju vatrogasaca koji su ubrzo stigli i gase požar s obale jer se gliser nasukao, a u spremniku je ostalo oko 150 litara benzina.

Vlasniku Klausu Krebberu, njemačkom državljaninu, opečene su ruke i glava pa ga je talijanska brodica koja se našla u blizini prevezla u ambulantu u Murteru. Dva su člana posade prebačena na jednu njemačku brodicu, a ostala dva na brodicu "Lavsa“. Riječ je o turistima koji su smješteni u autokampu Jazine u Tisnom.

Prema riječima očevidaca, požar je buknuo iz motora glisera, kada je vlasnik otvorio poklopac jer mu motor nije htio upaliti, izjavila je Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije