Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suočili se NA HRT-u

Murganić Strmoti: Marin je mislio da će dolaskom u Ministarstvo sve biti riješeno

Marin Strmota i Nada Murganić
Foto: Screenshot HTV
02.07.2018.
u 23:39

Ministrica dobro zna koliko sam se rukama i nogama borio ne bih li se izborio za 50-ak, a valjda sam izborio još 20 milijuna kuna da uložimo u vrtiće, rekao je Strmota

Večerašnja emisija Otvoreno na HTV-u donijela je između ostalog suočavanje ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić i njezinog bivšeg državnog tajnika Marina Strmote, koji je šokirao javnost davši u veljači ostavku usred presice s ministricom.

Murganić je pred kraj emisije, u kojoj se razgovaralo o demografiji, rekla kako je čudi da se ponašamo kao da su problemi nastali sada.

- Marin je mislio da će dolaskom u Ministarstvo biti sve riješeno, a Marin može isto tako reći koju to mjeru mi to nismo dozvolili da on radi i što smo mi to osporavali - rekla je Murganić.

- Drago mi je da su svi politički akteri u svoj program stavili demografske mjere pa mi je to garancija da će se te mjere nastavljati nakon svih vlada - dodala je.

Strmota je na to rekao kako razumije ministricu te da oni nemaju problema jedno s drugim, već da on ima problema s vrhom političke elite.

- Ministrica dobro zna koliko sam se rukama i nogama borio ne bih li se izborio za 50-ak, a valjda sam izborio još 20 milijuna kuna da uložimo u vrtiće, dok istovremeno govorimo o smanjenju PDV-a - rekao je Strmota, pa se upitao što bi više značilo hrvatskom čovjeku - to što će pojeftiniti kava smanjenjem PDV-a ili pak ulaganje 500 milijuna kuna u stambenu politiku ili milijardu u vrtiće.

- U vrtiće je, Marine, milijarda kuna uložena - dobacila mu je Murganić.

Strmota je rekao da je za vrijeme svog mandata ukazivao na cijeli niz problema te je istaknuo da prevladava neoliberalni pristup. Na pitanje treba li ukinuti rad nedjeljom rekao je da čovjeku treba vratiti dostojanstvo.

Marin Strmota i Nada Murganić
1/12

Komentara 36

AL
Alkana
07:05 03.07.2018.

Strmota bi trebao biti ministar a gđa Murganić eventualno čistačica u ministarstvu. Ništa smisleno od nje nismo čuli, samo političke fraze. I malo je nepristojno obraćati se s takvim nadmenim tonom mlađem bivšem suradniku i govoriti mu ti u javnoj emisiji.

AV
Avaz
06:45 03.07.2018.

Koji cinizam ovog udbaškog hdz, kao problem nije nastao danas. Problem je nastao kad je hdz došao na vlast prije 25 godina. Da je imao imalo domoljublja i poštenja ne bih nas doveo u demografsku katastrofu. Sa svojim pandanom sdp uništili su dostojanstvo Hrvatskog čovjeka!!!

KS
Ksantipa
07:34 03.07.2018.

Ovo sve je ništa. Ne postoji dugoročna strategija. Jako se zakasnilo. Hoda se nasumično. Ne znamo niti koliko nas ima, tko što zna i može raditi. čega je previše? Čega nedostaje. Koje su nužne potrebe za zanimanjima u gospodarstvu, društvu,zdravstvu, školstvu,... jedni šumo, drugi drumom, a najgore je što svaki na ovome želi zaraditi pozitivne poene i veći rejting.Kakav Akrap, Strmota, Šterc, i ostali vrhunski stručnjaci, ne trebaju nam, dokle god imamo ministricu koja sve zna, onako s nogu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije