Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Socijalne naknade svima

Murganić: Obiteljski zakon u svibnju na javnom savjetovanju

Nada Murganić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
26.04.2018.
u 10:02

Nije isto biti siromašna starija osoba u velikim gradovima gdje su socijalni programi takvi da su to dodatna sredstva u odnosu na ono što daje država osobama lošijeg socijalnog stanja ili, što je teže, u ruralnim sredinama jer nisu dostupni različiti oblici usluga, poput pomoći u kući ili pomoći starijim osobama u opskrbi ogrjevom

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić izjavila je danas da će novi Obiteljski zakon biti u svibnju upućen na javno savjetovanje.

- Obiteljski zakon je u izradi, obećali smo da će biti upućen na javno savjetovanje u svibnju - rekla je Murganić novinarima uoči Vladine sjednice.

Za Zakon o socijalnoj skrbi rekla je da će ga se raditi ciljajući na skupine izložene povećanom riziku od siromaštva, poput djece, starijih ljudi i osoba s invaliditetom.

Cilj im je, kazala je, da socijalne naknade budu dostupne svim građanimam, ali i socijalne usluge. Nije isto biti siromašna starija osoba u velikim gradovima gdje su socijalni programi takvi da su to dodatna sredstva u odnosu na ono što daje država osobama lošijeg socijalnog stanja ili, što je teže, u ruralnim sredinama jer nisu dostupni različiti oblici usluga, poput pomoći u kući ili pomoći starijim osobama u opskrbi ogrjevom.

Po riječima ministrice, na savjetovanju su trenutno izmjene Zakona o dječjem doplatku s ciljem da se poveća broj djece i obitelji koje bi imale pravo na dječji doplatak, ali i pronatalitetni dodatak, a nastavljaju s mjerama koje su već donijeli, poput rodiljnih i roditeljskih naknada i subvencioniranja kredita.

Komentara 2

BA
bakulušić
13:13 26.04.2018.

...na javnom savjetovanju kod Sanje Sarnavke i Rade Borić. Ako dobije suglasnost, ide dalje.

FI
fiberglas
23:27 20.05.2018.

Za dvije kune i 60 lp su mi izbili dječji doplatak iz ruku, a ´´velik´´ je i izdašan bio. Čak 199 kuna po djetetu! Mirovinu mi umanjili 2010. ( hdz i premijerka kosor), do sada zbrojeno75 000 kuna, i jošš mi nisu vratili onih 10% koje je kosorka drapnula - da ˝spasi državu´´. Ukinuli mi drugi stup i 35 000 kuna vratili u proračun! Kad velim da bih radio jer imam ponuda, vele - može! Al, ćemo ti drapnuti 30% od mirovine. Ja velim, pa zar vam se više isplati da dovlačite ljude iz Ukrajine i srbije, Makedonije...? Kažu, naravno, ak ti se ne sviđa kupi djecu i ženu i prnje i goni se u ....´´živio´´ hdz! ´´Živjela´´ ministrica Murganić! ´´Živjela´´laž i obmana kojom nas handraju iz dana u dan! Ruka se osušila onom tko zaokruži hdzsdp!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije