Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVORILI IZ VLADE

Kako se zapošljava u MUP-u: 'Nisam vidio javni natječaj, javnost ima pravo znati'

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/3
25.10.2019.
u 09:26

MUP je u godinu i pol angažirao 66 osoba na ugovor o djelu

Od početka prošle do svibnja ove godine u Ministarstvu unutarnjih poslova na ugovor o djelu radilo je 66 osoba, a najviša satnica tako angažiranih osoba iznosila je 66,49 kuna bruto. Stoji to u odgovoru Vlade SDP-ovu zastupniku Ranku Ostojiću, koji je u zastupničkom pitanju ustvrdio da su ugovori o djelu koji se sklapaju u ministarstvima često krajnje netransparentni s obzirom na to da se u pravilu kandidati biraju bez ikakvih javnih natječaja odnosno poziva. Nerijetko je, tvrdi Ostojić, upitna i svrha tih radnih mjesta, budući da, kaže, službenici u ministarstvima posjeduju specifična znanja i vještine za obavljanje poslova na koja se zapošljava na ugovor o djelu.

"Naime, kako sam došao do saznanja da je u navedenom razdoblju bilo više zapošljavanja na ugovor o djelu u Ministarstvu unutarnjih poslova, a nigdje nisam vidio objavu tih zapošljavanja ni javni natječaj, a u skladu s načelom transparentnosti u javnoj upravi, smatram da javnost ima pravo znati točne podatke o tom obliku zapošljavanja", napisao je Ostojić, pitajući Vladu koliko je ukupno osoba zaposleno u Ministarstvu unutarnjih poslova na ugovor o djelu u razdoblju od 1. siječnja 2018. do 20. svibnja 2019. godine.

Pitao je, također, na koji način su te osobe odabrane i je li proveden javni natječaj, na što mu je Vlada odgovorila da su ugovori o djelu sklapani na temelju Zakona o službenicima. Vlada pritom ističe kako se na temelju ugovora o djelu ne može zasnovati radni odnos u Ministarstvu unutarnjih poslova i napominje da je postupak zaključivanja ugovora istovjetan "posljednjih pet i više godina", što znači da datira još iz vremena kada je na čelu MUP-a bio upravo Ranko Ostojić.

Ključne riječi

Komentara 10

VO
volina
11:00 25.10.2019.

Hahahahahaha, cijelih 66. Dođite i provjerite Holding i poglavarstvo.

KO
komunikolog
10:31 25.10.2019.

"Rugala se sova sjenici da ima veliku glavu"!

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
10:59 25.10.2019.

U Hrvatskoj se gleda samo tko je veći korupcionaš, a niti jednima ne pada napamet se obračunavati sa korupciom. Jednostavno se kaže, pa i vi dok ste bili na vlasti, tako ste radili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije