Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK DOMA

MUP se oglasio o gužvama na graničnim prijelazima: Broj ulazaka ne odudara od prosjeka

Gužve na graničnom prijelazu s BiH u Slavonskom Brodu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/12
16.05.2021.
u 15:05

Ukoliko navedene osobe u navedenom roku od 12 sati ne napuste RH, na njih se primjenjuju epidemiološke mjere iz važeće Odluke.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) obratio se javnosti zbog, kako kažu, interesa vezanog za ulazak hrvatskih državljana prema kategoriji neodgodivog osobnog razloga. Navode kako se broj ulazaka ne odudara od prosjeka, ako se uzmu u obzir prošla i pretprošla nedjelja

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

"S obzirom na interes medija po pitanju ulaska hrvatskih državljana u Republiku Hrvatsku prema kategoriji neodgodivog osobnog razloga, obavještavamo da je danas, 16. svibnja 2021. godine od ponoći pa do podne u RH po navedenoj osnovi ušlo 892 hrvatskih državljana, a što ne odudara od prosjeka ako uzmemo u obzir prošlu i pretprošlu nedjelju (2.5. - 724, 9.5. - 683 ulaska do podne).
 
Čekanja na pojedinim graničnim prijelazima iz pravca Bosne i Hercegovine te Srbije nastaju zbog povratka putnika nakon produljenog blagdanskog vikenda u pojedinim EU državama, a pojačan je promet putnika i na izlazu iz Republike Hrvatske na graničnim prijelazima sa Slovenijom.

Gužve na graničnom prijelazu s BiH u Slavonskom Brodu
1/12

S obzirom na upite o dolascima hrvatskih državljana s pravom glasa na lokalnim izborima bez obzira iz koje države dolaze, podsjećamo da su u skladu s ranije postojećom Odukom o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske definirane iznimke kad su u pitanju neodgodivi osobni razlozi. Osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih razloga ne smiju se zadržavati u Republici Hrvatskoj duže od 12 sati.


 

Ukoliko navedene osobe u navedenom roku od 12 sati ne napuste RH, na njih se primjenjuju epidemiološke mjere iz važeće Odluke. Stoga je važno reći da se danas, na dan izbora, niti navedena Odluka niti postojeći režim prelazaka nisu promijenili.
 
Prilikom boravka u Republici Hrvatskoj svi putnici, neovisno o kategoriji i državi iz koje dolaze, dužni su pridržavati se općih i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ažuriranu brojku ulazaka u RH dostavit ćemo vam večeras, nakon 20 sati", navode iz Ministarstva. 

VIDEO: Biračka mjesta u Petrinji

 

Komentara 9

MA
marijanka
17:13 16.05.2021.

Pa dobro ljudi moji za koga oni glasaju? Za koji grad .selo ,zupaniju,sto oni imaju sa nasim izborima?NITI ZIVE OVDJE NITI RADE U HR.Mjenjajte ovaj zakon hitno (ovo nema nigdje u SVIJETU)

Avatar savskokupališteZagreb
savskokupališteZagreb
16:13 16.05.2021.

Tko još vjeruje MUP-u.

MX
Mister X
15:37 16.05.2021.

Kako je lijepom prelijepo imati svoju državu i pokazati dokazati narodu da je stoka sitnog zuba i naravno još sitnijega mozga .I tko je gazda svega toga njihove države ..... Doneseš propis i uživaš kako si silan sa zakonom odom od 12 sati . Naravno nisi otvorio obezbijedio jer si (bjednik balkanski) 30 izlaza da bi funkcioniralo nego uvijek jedan dva izlaza pa neka stoka navali ako može .... Navalite rajo da birate ono što je jako pametno a Slovenci dokažu-pokažu sa užitkom kako su ako ih susjedi ne slušaju da su oni jaki jer su bedaki....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije