Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 20 GRADOVA

MUP-ove snage policije i Civilne zaštite isporučile cjepivo po županijama

Cjepivo stiglo u Rijeku
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/6
27.12.2020.
u 22:05

Prijevoz cjepiva protiv koronavirusa je kroz sve etape pratila policija uz angažman interventnih jedinica policije policijskih uprava.

MUP-ove snage policije i Civilne zaštite isporučile su u nedjelju cjepivo protiv koronavirusa u 20 gradova u 20 županija, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova.

Cjepivo je rano jutros preuzeto u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ), kada je krenulo prvo vozilo, i to prema Dubrovniku. U 9 sati utovareno je zadnje vozilo koje je krenulo prema svome odredištu.

Prijevoz cjepiva protiv koronavirusa je kroz sve etape pratila policija uz angažman interventnih jedinica policije policijskih uprava. Policijske su uprave bile u stalnom međusobnom kontaktu kako bi se izvršio pravovremeni prihvat vozila sa cjepivom bez zadržavanja i stajanja.

27.12.2020., Rijeka - U pratnji policije u Nastavni zavod za javno zdravstvo stiglo je cjepivo za COVID-19. Izjavu je dao epidemiolog Dobrica Roncevic. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

Cjepivo se distribuiralo županijskim zavodima koji će organizirati cijepljenje korisnika domova za starije, zdravstvenog osoblja koje radi s oboljelima od Covid-19 i djelatnika hitne medicine.

Prvih 9.750 doza cjepiva protiv Covida-19, tvrtke Pfizer-BioNTech,  stiglo je jučer ujutro u  Hrvatski zavod za javno zdravstvo stiglo, a 27., 28. i 29. prosinca je distribucija  prvih doza cjepiva i cijepljenje građana u svim županijama.

Za sada to je simbolična količina cjepiva koje se dostavlja svim zemljama članicama EU čime počinju Europski dani cijepljenja 27., 28. i 29. prosinca. Nakon toga svakog tjedna nam stižu nove doze što je sukladno planu cijepljenja.

Hrvatska je dosad naručila 5,6 milijuna doza cjepiva od raznih proizvođača za prvu fazu cijepljenja te dodatnih 300.000 doza za kraj 2021., kako bi se osigurao kontinuitet opskrbe cjepivom za slučaj da bude potrebno sezonsko cijepljenje svake godine.

Hrvatska sudjeluje u zajedničkoj nabavi cjepiva protiv Covid-19, koju provodi Europska komisija i cjepivo će biti dostupno u Hrvatskoj u isto vrijeme kad i u drugim zemljama Europske unije, podsjeća Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a.

Nabava se ugovara s više proizvođača i postupci još traju.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Žile
Žile
05:13 28.12.2020.

Koja budalaština. Pandur teško naoružan čuva cjepivo! Od koga? Od Čaruge?

Avatar Zagytesla
Zagytesla
05:06 28.12.2020.

Kad ovo gledam ne znam što bi prije smijao se ili plakao od smjeha...

Avatar JPlesi
JPlesi
04:30 28.12.2020.

Majko Božja samo to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije