Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
curenje informacija

MUP: Nije ugrožena sigurnost predsjednika i premijerke

josipović
Tomislav Miletić/PIXSELL
Autori: Jasmina Popović, IČ/VLM
17.03.2010.
u 16:05

Neprofesionalnost ugrožava sigurnost predsjednika države, kažu u Uredu. Iz MUP-a pak poručuju kako nije ugrožena sigurnost predsjednika i premijerke.

Detaljan medijski prikaz brojnog stanja osiguranja, broja i vrsta vozila te opreme kojom osiguranje raspolaže može ugroziti sigurnost predsjednika države Josipovića, premijerke Kosor i njihovih obitelji. To što su takvi podaci izašli u nekim medijima govori o propustima i neprofesionalnosti u sustavu te će se provesti istraga o neovlaštenom iznošenju podataka o osiguranju najviših državnih dužnosnika kako bi se vidjelo tko je kriv za curenje informacija - kažu u Uredu predsjednika.

Josipović očito iz medijskih priča, u kojima se poantiralo da je praktički nezaštićen zbog toga što ima premalo osiguranje, izvlači zaključak kako je bio u pravu što je inzistirao da osobno bira osiguranje.

- Špekuliranje o navodnoj sigurnosnoj ugroženosti predsjednika države očito ima za cilj stvoriti ozračje nesigurnosti za građane te pritisnuti predsjednika da odustane od europskih standarda osiguranja - kažu u Uredu.

Na predbacivanja da se ne drži protokola i na taj način podcjenjuje instituciju predsjednika u Uredu odgovaraju:
– Predsjednik je institucija, ali ne po krutom protokolu i pretjeranim mjerama sigurnosti već po svojoj sposobnosti da bude uz građane i obavlja svoju dužnost u njihovu interesu.

MUP: Nije ugrožena sigurnost predsjednika i premijerke

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Krunoslav Borovec istaknuo je da se MUP ne slaže s ocjenom Ureda predsjednika da je ugrožena sigurnost predsjednika Josipovića i premijerke Kosor te članova njihovih obitelji zbog objave prikaza osobnog osiguranja državnog vrha.

Borovec je za Tportal naglasio kako se sigurnosna procjena i radi i na temelju informacija o osiguranju koje se javno objavljuju. Također je potvrdio da je počela istraga o curenju informacija i osobnom osiguranju pripadnika državnog vrha i to onoga trenutka kad su one javno objavljene.

Komentara 8

OB
-obrisani-
16:58 17.03.2010.

ha,ha,ha, Jasmina, dvorska novinarka, boji se za predsjednika. Valjda zna i zašto, ima jugoJosipović putra na glavi. pozdrav vaš zmijicamala

OB
-obrisani-
18:49 17.03.2010.

najsigurniji u drzavi je precedik-penzijoner-Mesic´, njega cúvaju patrizani....

PG
praseca gripa
16:36 17.03.2010.

Citam nesto pa mislim o cemu sad razmisljat. Onda procitam tko je to pisao i kazem:Zaboravi,ne isplati se .Varam te Boze da dulje zivim!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije