Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CMS I MUP U SUKOBU

CMS: MUP nam zabranio pristup azilantima MUP: Netočno

Porin
Tomislav Miletic/PIXSELL
12.11.2018.
u 19:43

Podsjetilo se i da je nedavno MUP sudski tražio zabranu rada udruge “Are You Syrious?” koja isto upozorava na kršenja ljudskih prava izbjeglica

MUP je Centru za mirovne studije (CMS) onemogućio ulazak u prihvatilišta za tražitelje azila odbivši produljiti sporazum o suradnji organizaciji koja pruža podršku izbjeglicama već 15 godina – upozorili su predstavnici CMS-a i Kuće ljudskih prava na konferenciji za medije ispred zagrebačkog Prihvatilišta za tražitelje azila (Porin). 

– To je politička odluka kojoj je cilj zastrašiti, marginalizirati i udaljiti organizacije koje javno govore o problemima s kojima se izbjeglice suočavaju, kao i o nezakonitim postupcima djelatnika MUP-a prema izbjeglicama. Zahtijevamo od MUP-a da poništi spornu odluku te s CMS-om potpiše sporazum – kazala je Julija Kranjec iz CMS-a.

Podsjetilo se i da je nedavno MUP sudski tražio zabranu rada udruge “Are You Syrious?” koja isto upozorava na kršenja ljudskih prava izbjeglica te rečeno da se i od premijera traži da stane na kraj MUP-ovu kažnjavanju onih koji progovaraju o nezakonitim praksama policije. MUP je pak priopćenjem reagirao na tvrdnje civilnih udruga proglasivši ih netočnim i nedopustivim.

Objasnili su da sporazum o suradnji s CMS-om nije potpisan jer CMS nudi sadržajno iste ili slične aktivnosti koje već provode ostale udruge koje djeluju u prihvatilištu. Usto, u tijeku je rekonstrukcija prihvatilišta za tražitelje azila pa je smanjen prostor namijenjen radu udruga. A, kako još stoji u priopćenju “MUP ni na koji način ne sprečava rad CMS-a jer svoje aktivnosti mogu provoditi u svojim prostorima”.

Komentara 26

Avatar Retardo
Retardo
13:40 12.11.2018.

Svakom migrantu treba u koordinate upisati kućne adrese ovih štakora iz CMS-a i kompanije s naznakom "Free pussy".

LE
LeandroZG
13:15 12.11.2018.

opet bagra ruje protiv drzave, a ni jedan iz CMSa ih nece doma ugostiti

RM
ruzica_mario
13:45 12.11.2018.

cms i are you syrious su teroristi ko i ovi kojima pomazu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije