Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kroz gradsku vrevu

MUP donosi nove regulacije zbog ovog prijevoznog sredstva. Provjerite zašto ga ljudi obožavaju za gradski promet

Emica Elveđi/Pixsell
19.08.2021.
u 15:47

Promijenite i vi način kako se krećete gradom jer vas Večernji list nagrađuje vrhunskim Xiaomi MI električnim romobilom!

Kratkom šetnjom po Zagrebu lako možemo zaključiti da se urbana mobilnost mijenja. Postaje sve brža, čišća i električna. Sve češće viđamo električne romobile kako se lako ‘probijaju’ gradskim ulicama.

Da je prijevoz električnim romobilima uzeo maha i kod nas, dokazuje to da je MUP najavio izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama, čime će se napokon regulirati prometovanje električnim romobilima i sličnim proizvodima na električni pogon.

Praktični, prijenosni, ekološki prihvatljivi, pouzdani, ekonomični i relativno pristupačni, električni romobil trenutačno je jedan od najpopularnijih oblika gradskog prijevoza. Evo zašto!
 
Brzina

Iako brzina nije tako velika u usporedbi s automobilima ili motociklima, mogućnost izbjegavanja prometnih gužvi velika je uz mogućnost manevriranja oko drugih. U isto vrijeme možete stići na odredište bez brige i prometa.
 
Njihova najveća brzina najčešće je samo između 25 km/h i 30 km/h, ali više nećete morati sudjelovati u gužvi jer ćete uglavnom ići biciklističkim stazama i nogostupima.
 
Dobra autonomija
 
Baterija dobrog električnog romobila može izdržati oko 15-25 km. To je više nego dovoljno za putovanje na posao, faks ili na piće do grada. Prednost je i vrijeme punjenja. Većini romobila potrebno je samo oko 2-3 sata za potpuno punjenje.
 
Praktičnost
 
Za razliku od bicikla romobili se mogu presaviti za manje od 5 sekundi i ponijeti sa sobom u kupovinu ili staviti pod stol u uredu.
 
Održavanje
 
Održavanje je jeftino u usporedbi s motociklom ili automobilom, ali ipak nešto skuplje od tradicionalnog bicikla. Najskuplje komponente su baterija i elektromotor, a ostali dijelovi ne koštaju puno.
 
 Bez napora
 
Vožnja romobilom vožnja  je bez napora pa se ne morate brinuti hoćete li se oznojiti, hoće li se odijelo zgužvati ili hoćete li biti umorni nakon vožnje.

I vi možete promijeniti način kako se krećete gradom jer vas Večernji list nagrađuje vrhunskim Xiaomi MI električnim romobilom!
 
Sve što trebate je izabrati pretplatu na digitalno izdanje Večernji list Premium u obliku mjesečnog ili godišnjeg pristupa. Odabirom pretplate u igri ste i za Xiaomi MI robotski usisivač, JBL Boombox 2 prijenosni zvučnik, slušalice  Samsung Buds Live, smartfon Realme X3 Superzoom, ili Huawei Watch 3
 
Pretplatite se ovdje.
 
U nagradnoj igri sudjeluju svi koji imaju aktivnu mjesečnu ili godišnju pretplatu na dan 31. kolovoza.

Pravila nagradne igre možete pronaći ovdje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije