Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

MUP demantira beogradski tisak u vezi Milovanovića

15.11.2008.
u 10:51

ZAGREB – Prema tvrdnji beogradskog Press-a, Željko Milovanović, glavni osumnjičenik za ubojstvo vlasnika Nacionala, Ive Pukanića planirao je atentat na Dejana Milenkovića Bagzija, jednog od svjedoka u procesu za likvidaciju Zorana Đinđića.

Kao izvor te informacije navodi se iskaz Roberta Matanića, također osumnjičenog za Pukanićevo ubojstvo, danog hrvatskoj policiji, koja ga je navodno prosljedila policiji Republike Srpske. No, u našem MUP-u demantiraju pisanje beogradskog tiska i tvrde da policiji RS nikada nisu dostavili takvu informaciju.

Podsjetimo, Press piše kako je Milovanović planirao i ubiti Dejana Milenkovića Bagzija, što je hrvatskoj policiji rekao Robert Matanić koji je uhićen zbog sudjelovanja u ubojstvu Pukanića. Hrvatska policija je, kako saznaje Press online, ovu informaciju dostavila srpskoj policiji, koja ovih dana u najstrožoj tajnosti pojačava mjere osiguranja oko Bagzija.

Prema riječima Matanića, Milovanović je, po nalogu iz Beograda, trebao ubiti Bagzija na gotovo jednak način kao i Pukanića. Mafijaši su provalili tajno skrovište u kojem policija čuva Milenkovića i planirali su nedaleko od tog objekta, na putu, postaviti automobil pun eksploziva, koji bi digli u zrak kada bi naišao Bagzi sa pratnjom... - opisuje sugovornik Pressa iz vrha policije.

Prema njegovim riječima, Matanić je rekao da ne zna tko je naručitelj Bagzijeve likvidacije, ali da je jednom prilikom čuo da su to 'ljudi Milorada Ulemeka Legije'.

(ič/i.t)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije