Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI MODEL

Muftija Hasanović: Imamo recept za islam u Europi

Zagreb: Svečana večera povodom obilježavanja Ramazanskog bajrama
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/7
14.06.2018.
u 22:39

Premijer Plenković rekao je kako je Hrvatska ponosna što su muslimani stoljećima dio nacionalnog korpusa i važna sastavnica društva

Muftija Islamske zajednice u Hrvatskoj dr. Aziz ef. Hasanović priredio je danas svečanu večeru (iftar) povodom najvećeg islamskog blagdana Ramazanskog bajrama u zagrebačkom hotelu Esplanade, na kojemu su bili i predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković i potpredsjednik Sabora dr. Željko Reiner.

Bila je to prigoda da muftija Hasanović još jednom naglasi kako „hrvatski model“ odnosa države i islama može biti primjer europskim zemljama, dodavši kako je koncept zajedničkog življenja jedna od najvećih vrijednosti u Hrvatskoj, što potvrđuje njezinu multikulturalnost i multikonfesionalnost.

- Time možemo zajednički pomoći Europi - rekao je muftija Hasanović, dodavši kako čak Islamska zajednice Hrvatske ima konkretne prijedloge za hrvatsko predsjedanje Europskom unijom po tome pitanju, koje će predstaviti državnom vrhu, a što je podržala i predsjednica Grabar-Kitarović dodavši kako iskustvo zajedničkog života u Hrvatskoj ističemo ne samo „kao primjer za suživot, nego za život“, dok je premijer Plenković rekao kako je Hrvatska ponosna što su muslimani stoljećima dio nacionalnog korpusa i važna sastavnica društva.

Zagreb: Svečana večera povodom obilježavanja Ramazanskog bajrama
1/10

Komentara 18

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:18 14.06.2018.

Recept je vrlo jednostavan, dajte im pare imat ćete mir u kući, ne date pare biće nemir, eto, nema tu neke velikoumne filozofije.

DH
dalibor.hren
23:09 14.06.2018.

Imate li recept za Islam izvan Europe?

Avatar SheriffWoody
SheriffWoody
22:57 14.06.2018.

Kako se ovo uklapa u teze naših ljevičara i subraće im četnika da je RH fasistička drzava, a Hrvati monstrumi koji sve mrze?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije