Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mudrim spajanjem praznika do odmora od najmanje 40 dana

29.12.2008.
u 19:11

Pametnim spajanjem praznika zaposleni u 2009. mogu dobiti čak 41 dan odmora. Za toliko slobodnih dana trebat će potrošiti samo osam dana svoga godišnjeg odmora, što znači da će im se “uloženo” višestruko isplatiti.

Najizdašniji je svakako lipanj u kojem i oni koji nisu toliko vješti u raznoraznom “kemijanju” mogu čak u dva navrata osigurati odmor – jedan četverodnevni i drugi čak devetodnevni. A sam početak nove godine obilježit će spajanje – sa samo dva dana godišnjeg u petak i ponedjeljak dobiva se šest slobodnih dana.

Nova je godina u četvrtak, a odmor se preko vikenda može razvući i na Sveta tri kralja, koja su u utorak 6. siječnja. U travnju za Uskrs (12.) samo tri slobodna dana, a u svibnju uz Praznik rada (1.) isto. No lipanj je zato idealan – pametnim slaganjem po dan ili dva godišnjeg gotovo pola mjeseca se ne radi.

Prvi mali odmor može se zaokružiti od 11. lipnja (četvrtak) pa do zaključno 14. (nedjelja). Nakon radnog tjedna – raskoš – s tri dana godišnjeg (utorak, srijedu i petak) dobije se 9 dana odmora. U kolovozu Dan pobjede omogućuje spajanje 5 slobodnih dana, a u listopadu se možemo počastiti pametnom kombinacijom i s petkom nakon Dana nezavisnosti spojiti vikend i dobiti četverodnevni predah.

A onda studeni izgurati sa Svim svetima u nedjelju. Pa eto prosinca, ali se ni najgenijalnijim kombiniranjem ne mogu spojiti više od tri dana jer Božić je – u petak... (I. K.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije