Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI PRESUDE HORVATINČIĆU

Mučno pismo djece poginulih Talijana: Osam godina čekanja na pravdu

Tomislav Horvatinčić - nastavak suđenja
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
12.03.2019.
u 16:08

Osjećamo se sami usred Jadranskog mora, gdje su naši mama i tata umrli onog utorka ujutro, pišu Gaia i Federico Salpietro uz nadu da će nakon presude na šibenskom Općinskom sudu konačno moći pronaći sigurnu luku

Uoči presude Tomislavu Horvatinčiću vezane za nesreću u kojoj je 2011. nakon naleta njegova glisera na jedirilicu poginuo talijanski par, njihov sin Federico Salpietro nam je uputio pismo, koje je supotpisala i njegova sestra Gaia, u kojem iznose kakve su osjećaje imali u proteklih osam godina.

Spominju iznimno dugo suđenje, te kako su tih osam godina živjeli sa stalnim sjećanjima (flashbacks) na najtužniji događaj u njihovim životima. Bili smo ogorčeni nevjerojatnom obrambenom strategijom koju od samog početka doživljavamo kao snažnu ofenzivnu strategiju i psihološko nasilje. Morali smo se baviti različitim presudama, velikim brojem sudskih rasprava, nekoliko izvještaja tehničkih i medicinskih stručnjaka, bezbrojnim intervjuima s međunarodnim novinama, službenim istragama koje su zatražene od hrvatskog, talijanskog i europskog parlamenta, više sastanaka i telefonskih razgovora s političarima, predstavnicima veleposlanstava i konzulata…, iznose Gaia i Federico, te naglašavaju kako su bili suočeni s moći laži protiv neprocijenjive važnosti dostojanstva i čovječnosti.

- Otprilike osam godina osjećamo se sami usred Jadranskog mora, gdje su naši mama i tata umrli onog utorka ujutro - pišu Gaia i Federico uz nadu da će nakon presude na šibenskom Općinskom sudu konačno moći pronaći sigurnu luku, te da će ih ona dovesti u svjetliju budućnost s mnogo više čovječnosti. Nadamo se da će istina izači. Nadamo se da će Hrvatska postati sigurnije mjesto - napisali su Gaia i Federico, te se zahvaljuju svima koji su stavili svoju profesionalnost u službu za taj slučaj, te onima koji su im upućivali ljubazne riječi i imali pozitivno držanje tijekom ovih beskrajnih godina.

>> Pogledajte video: Tomislav Horvatinčić - kronologija suđenja

Komentara 31

HD
HDZSDP
16:49 12.03.2019.

Ja mislim/tvrdim da su HDZ i SDP uništili hrvatsko pravosuđe.

DU
Deleted user
16:49 12.03.2019.

Poštovani , sad si zamislite kako je nama svaki dan uz ovakvo pravosuđe i bulunentu tajkuna i političara koji su umislili nedodirljivost !!!!

Avatar Trica
Trica
16:49 12.03.2019.

Ne napadajte nam našeg nevinog viteza jer dokazao je da ima urednu dozvolu za spolovilo:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije