Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Mučili životinje u Zagorju: Bolesne pse pune rana nisu liječili, sukobe su 'smirivali' elektrošokerom i kolcem

tužni pas
Foto: Pixabay Ilustracija
1/2
29.07.2016.
u 14:05

Među pasminama koje su držali bili su engleski buldog, američki buldog, dogo argentino, bulterijer i stafordski terijer.

Državno odvjetništvo u Zlataru podignulo je optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja. 

Optuženi su hrvatska državljanka (1996.) i hrvatski državljanin (1985.) koje se tereti da su od početka 2014. do 29. travnja 2016. u Maloj Erpenji u obiteljskom dvorištu i kući držali veliki broj pasa različitih pasmina od kojih pojedine ulaze u kategorije potencijalno opasnih pasa

Optuženi nisu osigurali odgovarajuće prostorne, higijenske, prehrambene i zdravstvene uvjete kao ni adekvatnu veterinarsku skrb. Psi su zbog neadekvatnih uvjeta obolijevali, međusobno se grizli i ozljeđivali.

Pse u sukobu optužena je razdvajala uz pomoć elektrošokera, a drugookrivljenik ih je udarao drvenim štapom. Psima mi stavili i električne ogrlice

- Uslijed takvog postupanja okrivljenika, od 25. rujna 2015. do 12. veljače 2016. uginulo je ukupno sedam pasa koje potom okrivljenici nisu ni adekvatno zbrinuli. Pretragom kuće i dvorišta okrivljenika, policijski službenici zatekli su i oduzeli jednu lešinu psa, bez čipa, u truležnom stanju, te ukupno 29 pasa i šest štenaca, od kojih su kod 19 pasa utvrđena različita oboljenja dok su kod 13 pasa utvrđene ozljede različitih starosti, intenziteta i etiologije nastajanja - stoji u priopćenju Državnog odvjetništva.

Među pasminama koje su držali bili su engleski buldog, američki buldog, dogo argentino, bulterijer i stafordski terijer.

>> Užas u Labinu: Policija pronašla više od 200 mučenih životinja!

Komentara 7

QF
qflash82cro
14:37 29.07.2016.

Kako bi volio počinetelje mučiti elektrošokovima i kolcem, skupa s njihovim roditeljima, iskot.

OS
osica
14:41 29.07.2016.

"1985 . i 1996 godišta a kakvi sramotni kapitalci u najljepšim godinama za biti ljudi"

SC
schwertransport
20:16 29.07.2016.

A sa cime ljude smiruju kad se sukobe vato, pjenom, spuzvom ili......?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije