Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTJECAJ RASPOLOŽENJA NA RADNU SPOSOBNOST

Mrzovoljni razmišljaju jasnije i donose bolje doluke

depresija
Arhiv VL-a
04.11.2009.
u 09:47

Psiholog Joseph Forgas sa sveučilišta New South Wales piše kako loše raspoložene osobe razmišljaju jasnije i konkretnije od svojih veselih kolega.

Obrišite osmijeh s lica, poruka je psihologa sa sveučilišta New South Wales svima koji bi željeli jasnije razmišljati i donositi bolje odluke.

Najnovije istraživanje objavljeno u listu Australasian Science kaže kako se mrzovoljne i negativne osobe bolje snalaze u zahtjevnim situacijama od svojih veselih kolega.

Psiholog Joseph Forgas piše kako negativno raspoloženje potiče budnost, pažljivo razmišljanje i sposobnost da se prida veća pozornost vanjskome svijetu iako se proširilo uvjerenje kako "pozitivno razmišljanje potiče kreativnost, fleksibilnost i suradnju".

Forgas tvrdi kako optimizam nije poželjan za svakoga jer "osobe lošijeg raspoloženja bolje prosuđuju i uspješnije su u prenošenju poruka" te dodaje kako su tužne osobe daleko bolji komunikatori čija se vještina najbolje uočava kroz pisane argumente, objašnjavajući da je tomu uzrok činjenica kako blago neraspoloženje potiče takve osobe da se orijentiraju na ono što je konkretno i tako razviju bolje vještine komuniciranja od kolega vedre naravi.

Forgasovo ranije istraživanje razbilo je mit o povoljnom učinku sunčana vremena rezultatima kako ljudi postaju zaboravljivi za sunčanih dana dok im kišovito i oblačno vrijeme poboljšavaju sposobnost pamćenja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije