Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Mržnja na internetu I Hrvatska mora uvesti web-policajce

09.01.2019.
u 00:01

Promptno je reagirala i virovitička policija, koja je 22-godišnjaka privela na obavijesni razgovor.

Gnusna objava Ivana Đakića, sina HDZ-ova zastupnika Josipa Đakića, koji je na svom Facebook profilu objavio božićnu “čestitku” za “’prijatelje’ srbiće” garniranu fotografijom na kojoj čovjek u ustaškoj uniformi drži glavu osobe s četničkim oznakama rezultirala je glasnom osudom HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera. Promptno je reagirala i virovitička policija, koja je 22-godišnjaka privela na obavijesni razgovor.

Sinov ispad osudio je i Đakić stariji, i to i kao otac i kao šef HDZ-ove organizacije u Virovitičko-podravskoj županiji. Izvijestio je da se njegov sin ujutro iščlanio iz HDZ-a. Iščlanjenje je uslijedilo nakon što je stranka najavila da će protiv Đakića mlađeg pokrenuti disciplinski postupak, uz dodatak kako najoštrije osuđuju takav govor mržnje i pozivanje na društvenu netrpeljivost.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Snijeg zameo Austriju i Italiju: Lavine usmrtile desetak ljudi, Hrvati na skijanju zasad dobro

>>Upozorenje liječnika: Ne slušajte Pernara, njegovi savjeti vrlo su opasni za oboljele od gripe

>>Čitatelji Večernjaka odabrali: Ante Rebić najzgodniji je Hrvat

>>Dilema oko Prvog i Drugog stupa: Kako odabrati povoljniju mirovinu i koje korake poduzeti

 

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar Retardo
Retardo
21:59 08.01.2019.

Ja sam na internetu vidio kako vladika antifašista Porfirije Perić, mitropolit zagrebačko-ljubljanski, pjeva četničke pjesme o vojvodi Đujiću i kokardi što se na Dinari sjaji. To je onaj koji je držao parastos na kojem su prije dva dana bili antifašisti Plenković, Bandić, Pupovac, Beljak, Bernardić i ostala boranija. Radi li se u ovom slučaju o mržnji na internetu, ili o antifašističkoj ljubavi?

Avatar anti_komunist
anti_komunist
22:01 08.01.2019.

uskoro ocekujem privodjenje novinarskih piskarala iz prochetnickih novosti.....tamo sve vrvi od izljeva "ljubavi i tolerancije" prema hrvatskim svetinjama...

BA
bakulušić
23:00 08.01.2019.

Stalni komentator na Velernjakovu portalu, Speedy Gonzales, za Ninu Raspudića kaže da je "kamenjarsko govedo" i taj komentar i danas stoji na portalu. Ja sam komentatoru PetaGora u raspravi zaželio sve najbolje u Novoj godini i moj komentar je brisan. Istina, rekao sam i da će komunistička djeca i potomci sljedećih dvadesetak godina glumiti "ljevičare" i "desničare" u Hrvatskoj. Dobio sam sedam daba zabrane pristupa portalu. Mržnja ostaje a čestitke se brišu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije