Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzbuna u Crikvenici

Mrtva utrka: Privatizacija ili stečaj Jadrana

jadran
Anton Ficko/VLM
04.05.2010.
u 20:32

Ugovor između Vlade RH, HFP-a i Jadrana napokon je gotov i predstavlja temelj za privatizaciju, kazao je Damir Rukavina.

Ugovor između Vlade RH, Hrvatskog fonda za privatizaciju i Jadrana d. d., kojim se definiraju međusobni odnosi, a koji ujedno predstavlja i temelj za privatizaciju, napokon je gotov, obznanio je crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina na susretu s novinarima kojemu su pribivali i njegovi zamjenici Veselko Mutavgjić i Senko Smoljan te predsjednik Gradskog vijeća i Nadzornog odbora Jadrana Dragan Magaš.

Dobru vijest je Rukavina doznao na sastanku s predsjednikom HFP-a Vedranom Duvnjakom u Zagrebu u petak, samo tjedan nakon što je stečajna sutkinja Trgovačkoga suda u Rijeci Vera Jelenović na prijedlog 13 bivših radnika Jadrana, sada zaposlenih u hotelu Therapia, donijela rješenje o pokretanju postupka radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečaja nad Jadranom. Ročište na kojemu će se odlučiti o stečaju najavljeno je 15. lipnja, a ključni ugovor za otvaranje postupka privatizacije, najavio je Rukavina, potpisan bi trebao biti potkraj svibnja.

Jesu li dva događaja u uzročno-posljedično vezi, Rukavina i Magaš nisu otkrili, no znakovito je što su vjerovnike pozvali na strpljenje jer bi otvaranje stečaja, kako su kazali, "sada kada smo gotovo došli do rješenja i cilja sve vratilo na početak". Apsurdnu ubrzanu privatizaciju prije gotovo 5 godina pokrenuo je Damir Polančec, a Jadran nezakonito posluje s blokiranim žiroračunom od 1995.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije