Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U TRAVNOM

Izbo oca u istom stanu u kojem je 1997. ubio i majku

Tijelo policiji nepoznatog muškarca pronađeno u stanu u Ulici Božidara Magovca
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
01.09.2018.
u 14:55

Osumnjičena osoba odvedena je na kriminalističko istraživanje.

Stan strave. Tako su u subotu govorili susjedi oca (77) i sina (41), nakon još jedne tragedije koje se dogodila u stanu u Ulici Božidara Magovca u zagrebačkom naselju Travno.

Jer kako je priopćila zagrebačka policija, sumnja se da je 41-godišnjak, rano ujutro, oštrim predmetom na smrt izbo oca. Nakon toga je, neslužbeno se doznaje, sam nazvao policiju te je pričekao dok nisu došli i odveli ga. Riječ je o osobi koja je psihički bolesna te je duže vremena bio zatvoren na psihijatriji. Da stvar bude gora, 41-godišnjak je u istom stanu 1997. ubio i svoju majku. 

Prema kazivanju susjeda, zadavio ju je vezicom, a zatim je tijelo izmasakrirao te ga je sakrio u ostavi. Što je napravio, otkriveno je pet dana kasnije kada je obitelji u posjet došla njegova sestra. Čudno joj je bilo što nije mogla ući u stan iz kojeg se širio nesnosan smrad pa je pozvala policiju. O tome da je ubio majku, 41-godišnjak je nedavno pisao i na svom Facebooku.

- Kada sam ubio majku u policiji sam se smijao kao tigar i rekao sam im da nam treba jedan građanski rat... - napisao je 28. kolovoza 2018 na svom zidu. Iz objava na Facebooku može se zaključiti da 41-godišnjak ima ozbiljnih psihičkih problema, pa je pitanje i zašto je bio na slobodi, a ne negdje gdje se njegovo ponašanje moglo kontrolirati?

Susjedi kažu da je on u posljednje vrijeme tijekom vikenda boravio u zgradi, a znali su ga vidjeti i kako lunja po kvartu te vježba na obližnjim klupama. Većina ga je izbjegavala, jer se po susjedstvu jako dobro znalo da je 1997. na stravičan način ubio majku.

- Kada je on bio u zgradi, nikada nisam išla dizalom već stubama. Nije mi bilo ugodno biti blizu njega - kazala je jedna stanarka osmerokatnice u kojoj se ubojstvo dogodilo. Dodala je da je ubijeni 71- godišnjak nekoliko dana prije no što je ubijen išao od vrata do vrata, moleći susjede da mu potpišu suglasnost kojom je tražio da mu se sina sa zatvorenog prebaci na otvoreni psihijatrijski odjel. 

Tijelo policiji nepoznatog muškarca pronađeno u stanu u Ulici Božidara Magovca
1/5

No kako se njegov sin sada sumnjiči za ubojstvo, više je nego očito da nije bio spreman za život na slobodi. Stoga će se vjerojatno tijekom istrage istraživati i zašto je puštan na vikende te tko je i na temelju čega o tome odlučio. Nitko od stanara na tom ulazu prije ubojstva nije čuo ni svađu ni viku, a da se nešto događa shvatili su u subotu ujutro kada su im zgradu preplavili policajci i forenzičari. Oni su prevladavali poprište, izuzimajući korisne tragove, a motiv ubojstva možda im bude mogao objasniti osumnjičeni. Njega će vjerojatno pregledati i liječnici kako bi ustanovili je li bio ubrojiv, a ako se ispostavi da nije, onda će se na njega primijeniti Zakon o zaštiti osoba s duševnim smetanjama.

Ključne riječi

Komentara 34

TH
than
12:21 01.09.2018.

Pa, ako se liječio na psihijatriji zadnjih 25 godina od prvog ubojstva mora se priznati da je uspješno 'izlječen'. Nema potrebe da se ovoga puta toliko zadržava, te mu treba što prije omogućiti slobodne vikende.

MK
mksdk
15:15 01.09.2018.

Nakon prvog zločina je trebao biti kažnjen smrtnom kaznom. Kriva je ideja da je primarna svrha nečijeg kažnjavanja... preodgoj. Primarna svrha kažnjavanja mora biti retribucija. Dakle, primarno se mora platiti za zločin, a tek sekundarno razmišljati hoće li zločinac "shvatiti" svoj zličin i promjeniti svoju ćud. Odnosno, postoje zločini koji nužno zahtjevaju izvršenje smrtne kazne, a zločin ubijanja roditelja svakako spada u tu kategoriju. Ovako kako danas "funkcionira" sustav imamo apsurdnu situaciju da se zločinci bez straha izruguju i policiji i sudu i žrtvi. Kažu: "ja ću odguliti svoje, a ti ćeš, pajdo, u grob". Stoga, red se mora ponovo uvesti i on mora glasiti ovako: "Pajdo, ti nećeš odguliti svoje, nego ćeš biti smaknut."

SO
Sos
11:54 01.09.2018.

Kad je lud zasto sebe nije ubio?Odmah u zatvor dozivotno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije